april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse politie doet inval op raveparty in strijd met regeringsregel

Den Haag – De Nederlandse politie heeft zaterdag een rave-feest ontbonden in strijd met de regels van de overheid die door honderden mensen werd bijgewoond in een ongebruikte fabriek, meldden lokale media.

Tientallen politieagenten gingen een geïmproviseerde schuilplaats binnen in de centrale stad Ridgeway, en honderden werden gemobiliseerd om de bevolking te hoeden, meldde de NOS TV.

Meerdere partijleden zijn aangehouden, maar er is geen melding gemaakt van geweld, aldus de lokale omroep Omrop Gelderland.

Deze illegale rave trok mensen van heinde en verre, waarbij de lokale bevolking voertuigen zag komen uit Frankrijk en Duitsland, maar ook uit landen als Spanje en Italië.

“Het is een illegaal feest, dus het is verboden”, twitterde burgemeester Jason Meijers.

“Tijdens de coronacrisis is dat niet gepast. (Gezondheids)maatregelen gelden voor iedereen”, aldus Meijers.

Een week voor Kerstmis legde Nederland nieuwe beperkingen op, waarbij alle essentiële bars en winkels tot 14 januari werden gesloten, te midden van toenemende virusgevallen en een toename van Omicron COVID-10.

Behalve de begrafenis, mogen tot die tijd slechts twee mensen uit verschillende huizen zich buiten verzamelen.

Een 12-jarig kind werd gedood en een ander raakte ernstig gewond bij een ongeval op een evenement, ondanks een landelijk verbod op nieuwjaarsvuurwerk.

In Frankrijk reisde de politie naar de kleine stad Saint-Florentin in het Midden-Oosten, op twee uur rijden van Parijs, om activisten te registreren die een illegale rave bijwoonden die ’s nachts zo’n 1.500 mensen trok.

Lokale prefectuurbronnen zeiden dat de politie het gebied bewaakte en drugstests uitvoerde, en dat het lokale parket onderzoek deed.

READ  Nederlandse promotors schetsen impact personeelstekort