april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse Medek benoemt STENTiT Colo Van Paso tot CEO | Nieuws

Eindhoven, Nederland, 15 juni 2021 / PRNewswire / – STENTiT, Een bedrijf in medische hulpmiddelen dat een nieuwe klasse regeneratieve stents voor continu endovasculair herstel brengt, heeft Dr. Colo van Pasum (foto) aangesteld als CEO (COO). Hij zal verantwoordelijk zijn voor productontwikkeling en strategische implementatie om de activiteiten van het bedrijf te meten en te standaardiseren.

Kolo brengt naar STENtiT meer dan 16 jaar ervaring in de ontwikkeling van medische hulpmiddelen. Zijn doctoraat Tijdens zijn carrière in de toegepaste fysica voor laserspectroscopie en in bedrijfsonderzoek voor onderhouds- en gezondheidszorgtoepassingen, was Colo de locatieleider en R&D-leider in een aantal disciplines binnen Philips, een wereldleider in gezondheidstechnologie. Tijdens zijn eerdere functies ontwikkelde hij een duidelijke en praktische benadering van end-to-end productontwikkelingsprocessen. Colo heeft meer dan 30 patenten en wetenschappelijke documenten vrijgegeven, projecten ter waarde van miljoenen euro’s beheerd, leiding gegeven aan meer dan 370 werknemersorganisaties en bijgedragen aan vele FDA en CE. Goedkeuringen voor medische hulpmiddelen verkregen.

Bart Sanders, CEO van STENtiT Opmerkingen:

“We zijn verheugd om deel uit te maken van het Colo-team. De rijkdom van zijn achtergrond en ervaring is gericht op verdere groei en volwassenheid van de huidige strategische positie van het bedrijf.

Colo Van Passam, de nieuwe COO van STENTIT voegt toe:

“Mijn hele leven werd ik gedreven door doelgerichte ontdekkingen, die ik bij STENTiT heb gezien. Ik ben trots en trots om lid te zijn van het Uitvoerend Comité van STENTiT. De technologie van het bedrijf beantwoordt aan de behoefte aan duurzaam vaatherstel. Streeft naar verbetering op lange termijn resultaten. STENtiT is uniek gepositioneerd om een ​​betekenisvol verschil te maken in het leven van patiënten. “

Over STENTiT:

READ  Een Nederlander van Indiase afkomst die in Nederland vreemdging, E.T.

STENTiT is een spin-off bedrijf voor medische hulpmiddelen van de Technische Universiteit Eindhoven dat zich richt op de ontwikkeling van regeneratieve endovasculaire implantaten. Deze biologisch afbreekbare apparaten veroorzaken een natuurlijke genezingsreactie door circulerende bloedcellen, waarbij het implantaat wordt vervangen door nieuw vaatweefsel om de slagader van het implantaat te herstellen.

Sinds de oprichting in 2017 heeft STENTiT uitgebreide internationale erkenning en onderscheidingen ontvangen voor zijn benadering met hoog potentieel, waaronder toonaangevende posities in de wereld. Terwijl het bedrijf nu de volgende vertaalfasen doormaakt, begint STENTiT aan een reis om zijn doel te bereiken om een ​​nieuwe standaard te worden in endovasculaire therapie en levenslange oplossingen te bieden aan miljoenen patiënten over de hele wereld.

Meer informatie is beschikbaar www.stentit.com

Voor verdere vragen:

STENTiT | Eindhoven, Nederland

dr. Bart Sanders

D: +31 40 247 2445

E: [email protected]

Naar de media:

LifeSpring Life Sciences-communicatie | Amsterdam, Nederland

Leon Mellons

D: +31 6 538 16 427

E: [email protected]

Bekijk originele inhoud om multimedia te downloaden:http://www.prnewswire.com/news-releases/dutch-medtech-stentit-appoints-golo-von-basum-as-chief-operating-officer-301311819.html

BRON STENTiT