maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse inzamelingsactie haalt miljoenen op voor Oekraïne – EURACTIV.com

Nederlandse inzamelingsactie zamelt miljoenen in voor Oekraïne. De landelijke inzamelingsactie Giro555 heeft tot op heden € 160,8 miljoen opgehaald voor Oekraïne.

Het ingezamelde geld voor Oekraïne is de op één na hoogste bedrag opgehaald door Giro555, zoals gerapporteerd door de NL Times. De campagne voor tsunamislachtoffers in Azië in 2004 bracht in totaal ruim € 208,3 miljoen op.

“We zijn erg geraakt door de enorme bereidheid om te geven in Nederland. Ondanks dat de landelijke actiedag op radio en tv alweer een maand geleden plaatsvond, komt er toch veel geld op de rekening van Giro555”, zegt Actievoorzitter van Giro555 Kees Zevenbergen tegen de media.

“Iedereen wil helpen, of het nu gaat om schoolklassen, multinationals of sportverenigingen. Dat is heel bijzonder om te zien”, aldus Zevenbergen.

Giro555 werkt samen met CARE Nederland, Cordaid, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision, Giro555’s website leest.

Deze organisaties hebben de getroffenen van de oorlog in Oekraïne geholpen door voedsel, water, medicijnen en onderdak te verstrekken. Ze hebben ook evacuatieondersteuning en medische zorg aangeboden.

READ  Franse exploitant van 112 Nederlandse zorgcentra in grote financiële problemen