maart 2, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse gezondheidsexperts adviseren volledige vergrendeling om Omigran . af te remmen

De Nederlandse media meldden vrijdag dat gezondheidsexperts die de Nederlandse regering adviseerden over de COVID-19-strategie, het land hadden aanbevolen om voor een “zware” sluis te gaan, slechts enkele dagen nadat de gedeeltelijke lock-out was verlengd tot januari.

Omroep RTL Nieuws en de krant NRC Handelsblad citeerden bronnen in het panel van experts, die zeiden dat hun aanbevelingen pas openbaar zouden worden gemaakt als de regering een beslissing nam en haar adviseerde om alles te sluiten, behalve essentiële winkels.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vertelde verslaggevers buiten een kabinetsvergadering eerder op vrijdag dat hij “grote zorgen” had over de snelle verspreiding van Omicron, die een golf van eerdere epidemieën in Nederland leek te zijn.

“Ik zal niet zeggen welke aanvullende maatregelen nodig zijn”, zei de Zhang, eraan toevoegend dat de regering het advies van gezondheidsexperts zou opvolgen.

De regering van premier Mark Rudd heeft zaterdag een ontmoeting met gezondheidsadviseurs, voorafgaand aan een besluit over de nieuwe maatregelen.

De regering heeft de sluiting bevolen van bars, restaurants en de meeste winkels, die dinsdag en eind november open gingen van 17.00 uur tot 05.00 uur en duurt tot 14 januari.

Daarnaast moesten basisscholen vanwege de hoge besmettingsgraad onder kinderen vervroegd sluiten voor de wintervakantie.

Rutte zei dat Omigron in januari de corona-virusstam in Nederland zou kunnen domineren.

De National Institutes of Health (RIVM) registreerde vrijdag 15.433 nieuwe gevallen van COVID-19, een daling van 25 procent ten opzichte van een week eerder – maar nog steeds hoger dan de vorige golf.

Om met Kovit-19-patiënten om te gaan, stelt het crisisgezondheidssysteem van het land routinematige zorg uit en annuleert alles behalve noodoperaties.

READ  Het Nederlandse parlement wil de gezondheidsdienst sluiten, die is vrijgesteld van 385