mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Nederlandse boomperenverkoop is stabiel; appels zijn erg taai”

De beste fruitoogst van Nederland begon serieus. “De verkoop van kant-en-klare peren doet het erg goed, maar voor appelen was het erg moeilijk”, zegt Emanuel Sluis van Service 2 Fruit, een handelsplatform.

“Conferentie- en Kamis-prijzen waren beter. Boeren met normale oogsten profiteren. De prijzen van Toyonne tot Kamis-peer zijn nog steeds hoog. Ze liggen nu rond de 0,75. Dankzij lagere opbrengsten en interesse uit Italië.”

“De conference wordt verkocht voor € 0,60. Alle andere peren rijden. Ook Lucasen is momenteel erg in trek. Het is van oudsher een commerciële peer in plaats van een boom”, vertelt Emanuel.

Volgens hem is het aantal kopers van hout in de loop der jaren wat afgenomen. Maar dit jaar was deze verkoop hoger. “Er zijn echter nog genoeg boeren die hopen op hogere prijzen.”

“Ze kiezen hun eigen airconditioning. Over het algemeen zijn de vooruitzichten voor het perenseizoen goed. Abed Fedel in Italië zorgt voor sfeer op de markt voor mislukte perenoogsten. Er waren veel Italiaanse kopers op onze markt”, voegt Slois toe.

De huidige Apple-situatie is erg moeilijk. Deze zijn afhankelijk van lokale verkoop. “Elstar is nog redelijk geprijsd op € 0,45 tot 0, 0,50. Maar verder is er veel terughoudendheid. Zo is de situatie in Jonagold behoorlijk dramatisch.”

“Deze worden zelden van de boom verkocht. Daarom is de oude oogst nog beschikbaar. En houd rekening met de Poolse oogst. Dat betekent dat er op korte termijn waarschijnlijk niets spectaculairs beschikbaar zal zijn”, besluit Emanuel.

Voor meer informatie:
Emanuel Sluis
Serveer 2 stuks fruit
15 na Chr. Oyen
4191 pp, Geldermalson, NL
Telefoon: +31 (0) 885 321 300
E-mail: [email protected]
Website: www.service2fruit.com

READ  Monsterlijke Arsha's verlieten Nederland op Euro 2008