april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Willycroft, een Nederlandse kaasmaker op basis van molens, krijgt een investering van vegetarische VC Company Capital V

Kapitaal versus, VC, opgericht door vegetarische investeerder Michel von Dearson, kondigt financiering aan voor ambachtelijke kaasmaker uit Amsterdam Willigraft, Vertegenwoordigt de eerste investering in het alternatieve kaassegment voor Capital V.

Opgericht in 2018 Geboren in een familie van Britse melkveehouders, verdubbelt Brad Vonstone de This Is Not Cheese-limiet van het merk per jaar. Na succesvolle releases in Nederland en België in 2020, breidde Wilcroft dit assortiment in oktober uit naar het VK. Cheesecakes worden momenteel gemaakt met cashewnoten, hoewel het merk experimenteert met andere lokale ingrediënten die de smaak en smaak van het assortiment zullen veranderen.

© Willigraft

Duurzame productie

In november vorig jaar sprak Vanstone met een vegetarische econoom: “Plantaardige fabrikanten gebruiken cashewnoten als basisingrediënt omdat ze veel vet en eiwit bevatten. Deze ingrediënten zijn belangrijk voor melkkaas, dus dit is precies waar we naar op zoek waren bij het maken van een plantaardig alternatief. Daarom hebben we zo’n 30 alternatieven getest met nutritionele eigenschappen zoals cashew (vandaar melk), terwijl factoren als kosten, watergehalte, beschikbaarheid, neutrale smaak en hun ligging in Nederland.

“Dit onderzoek en experiment hebben ons bij bonen en peulvruchten gebracht. Deze producten zullen onze uitstoot verminderen als gevolg van onze inactiviteit en minder transport, en kunnen ook de toegangspoort zijn om onze tussentijdse landbouwprojecten te lanceren om melkveehouders te helpen uit de melkproductie te komen door te planten producten op hun land.

Dit is niet de kaassaus Willowcraft
© Willigraft

Von Durson van Capital V vertelde de vegetarische expert dat Wilgraft tijdens het verkennen van de Europese plantaardige kaasmarkt opvalt door zijn innovatieve kaasproducten, plantaardige intervallen en het feit dat het past. A B Corp. “Als Nederlander is kaas al sinds mijn kindertijd een groot deel van mijn leven. Kaas is natuurlijk niet milieu- of diervriendelijk, dus als vegetariër zoek ik altijd naar plantaardige alternatieven die mijn kindertijd smaak geven.

READ  Nederlandse koloniale architectuur in Matara

“Bij Wilcraft vond ik het product geweldig, en bovendien produceren ze het met een zeer lage staat van dienst. Ze hebben een op het werk afgestemd, ambitieus team en ik ben blij dat Wilcraft Cheese in de detailhandel in heel Europa aanwezig is .

Vanstone sprak vandaag over de investering: “Ik ken Michael al 18 maanden en hij is een van de beste en belangrijkste leden van de BBC-gemeenschap, die onlangs een rol heeft gekregen in klimaatverandering in de EU-commissie. Hij brengt de ervaring van beleggen in plantaardige bedrijven met zich mee.

Willycraft-logo
© Willigraft

Capital V, Vegetarische Slager, Hura en The Very Good Food Co. Was een vroege investeerder in bedrijven, waaronder Wilcraft.