mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse bedrijven willen capaciteit en innovatie naar Indiase landbouw en zuivel brengen

Nederland, de op één na grootste exporteur van landbouwproducten ter wereld, wil samen met Indiase melkveebedrijven en ondernemers en bedrijven nieuwe technologieën verkennen om de opbrengsten te verhogen, waterproblemen op te lossen en duurzame doelen te bereiken.

Een topdiplomaat in Nederland heeft gezegd dat technologie en samenwerking op het gebied van onderzoek schaalvergroting en waarde zullen opleveren voor de verwerkende industrie in India.

spreekt bedrijfslijnMorton van den Berg, ambassadeur van Nederland in India, Nepal en Bhutan, zei dat het land zich richt op landbouw, gezondheid, waterbeheer en klimaatverandering.

“Wij zijn van mening dat de Indiase landbouwsector een groot potentieel heeft en innovatie nodig heeft om de opbrengsten te verhogen, waterproblemen, schaarste en waardetoevoeging op te lossen, en Nederlandse technologieën en bedrijven in deze uitgestrekte sector van India binnen te halen om nieuwe gewasvariëteiten, hoogwaardige zaden, opbrengsten en de totale landbouwproductie. We zien veel kansen om te komen, “zei de ambassadeur.

Agri-Tech

Nederlandse bedrijven passen aardappel- en groenteverwerkingstechnologieën toe om het inkomen van boeren te verhogen en voedselverlies te verminderen, en de zaden van Nederlandse zaadbedrijven om boeren te helpen omgaan met veranderende (klimatologische) omstandigheden volgens de Indiase landbouwomstandigheden. Het is gespecialiseerd in het toepassen van biomassa en kastechnologie uit Nederland, naast het verbeteren van de weerbaarheid en productiviteit van boeren.

Op aanverwante gebieden, zoals de zuivelruimte, onderzoekt Nederland manieren om Nederlandse technologieën te gebruiken om de Indiase zuivelproductie productiever en verkoopbaarder te maken. Met een exportwaarde van ongeveer US $ 6,4 miljard (ongeveer Rs. 48.500 crore) is Nederland een van ’s werelds grootste melkexporteurs. Het heeft een hoge melkgift van ongeveer 1,5 miljoen koeien met een melkproductie van 1,3 miljoen ton. India heeft daarentegen in totaal 125,34 miljoen zoogdieren en een productie van 188 miljoen ton per jaar zoals in 2018-19.

READ  Bedradingsfout in Nederlandse haven luchthavencrash

Ongeveer 60 procent van de landbouwgrond in Nederland wordt gebruikt door melkveehouders. Dit staat in schril contrast met India, waar de zuivelsector ongeveer 70 miljoen plattelandshuishoudens ondersteunt – meestal kleine en marginale of landloze boeren.

Volgens Berg worden hogere melkopbrengsten geassocieerd met een betere kwaliteit diervoeder – een innovatief gebied om een ​​hogere productiviteit te bereiken. “Bovendien is een koelketen nodig om melk en producten in goede staat op te slaan, te behandelen en te vervoeren voor verkoop en export. We onderzoeken technologische innovaties in de zuivelsector en onderzoeken of deze ook toepasbaar zijn op India. Milieu.

We hebben hierover contact met de Union Ministries”, zegt Berg, die op 9-11 december Nederlandse bedrijven vertegenwoordigt op de 10e editie van de Agri Asia 2021 Trade Fair in Gandhinagar.

R&D

Ook verkent Nederland nauwere samenwerking met bedrijven, rijks- en rijksoverheden, R&D-organisaties en onderwijsinstellingen. Gezien de traditionele landbouwpraktijken, is de uitdaging om drastische verandering en het gebruik van moderne technologieën tot stand te brengen, “zei Berg, erop wijzend dat” het belangrijk is om deze omgeving te realiseren om te slagen in het doorvoeren van veranderingen in de landbouw. ​​Er is behoefte aan innovatie, die hoge en waarde in het proces brengt, allemaal met een duurzaamheidsdimensie, “zei Berg.

Deelnemers zijn afkomstig uit verschillende gebieden, zoals de tuinbouw en de sierteelt voor verwerking, zaadproductie en melkproductie, en bieden unieke technische oplossingen om de landbouw in Gujarat te verbeteren en flexibeler te maken.

“We willen de Nederlandse technologieën laten zien en gebruiken om uiteindelijk de expertise en technologie te gebruiken die bijdraagt ​​aan de productiviteit, het verdienvermogen en de achteruitgang van Indiase boeren”, zegt Amlan Bora, commissaris (Handel en Investeringen), Netherlands Business Support (NBSO) . In Ahmedabad.

READ  Nederlandse sigarettenprijs kan in 2040 oplopen tot 47 euro per pakje