juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse universiteiten trekken nog steeds actief internationale studenten aan

Nederlandse universiteiten trekken nog steeds actief internationale studenten aan

Nederlandse universiteiten en hogescholen blijven actief internationale studenten werven, ondanks zorgen over hun instroom en de toegenomen druk op de woningmarkt, De Telegraaf rapporten.

Volgens de krant omschrijven universiteiten Nederland als een “gelukkig land” met “gunstige collegegelden” op beurzen die worden aangeboden in verschillende landen, variërend van Indonesië tot Vietnam.

Volgende week staan ​​zes Nederlandse hoger onderwijsinstellingen op een onderwijsbeurs in Ankara, Turkije. En meerdere Nederlandse instellingen hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de Baltische informatiedagen in Riga, Vilnius en Tallinn in februari, schrijft de krant.

Dat staat in schril contrast met de huidige tijdsgeest in Nederland. Parlement onlangs stemde in verschillende moties beperking van het aantal internationale studenten dat naar Nederland komt, inclusief een verbod voor universiteiten om actief buitenlandse studenten te werven.

Parlementariërs maken zich zorgen bomvolle collegezalen en de tekort aan studentenhuisvesting. Tijdens de zomer moesten verschillende Nederlandse universiteiten, waaronder die in Amsterdam en Utrecht, al geaccepteerde studenten vertellen dat ze hun plannen moesten wijzigen als ze geen onderdak konden vinden.

Dit studiejaar staan ​​er 85.500 internationale studenten ingeschreven in Nederland groei van 7,2 procent vergeleken met vorig jaar.

READ  Max Verstappen zingt op het podium een ​​lied dat het Nederlandse volkslied vervangt