april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse alcoholcampagne waarschuwt ouders om niet te drinken in het bijzijn van kinderen

Een glas wijn bij het diner, of een bier als je voetbal kijkt met de familie – Volgens een nieuwe campagne gelanceerd door de Alcohol Alliance AAN, is het geen geweldig idee. In plaats daarvan raadt de campagne ouders aan om niet te drinken in het bijzijn van hun kinderen, en waarschuwt dat het een slecht voorbeeld is voor jongeren.

“Ziet drinken, drinkt ook” waarschuwt bewustmakingscampagne voor alcohol

Zien drinken, doet drinkenof “Ziet drinken, doet drinken” is de slogan voor de nieuwste campagne van de alliantie, die eerder deze week van start ging en stelt dat kinderen die hun ouders alcohol zien drinken eerder geneigd zijn om dat gedrag zelf over te nemen.

“Kinderen die hun ouders zien drinken, denken over het algemeen positiever over alcohol dan kinderen die hun ouders niet zien drinken, ongeacht de hoeveelheid”, schrijft de Alcohol Alliance. “Hierdoor gaan deze kinderen op jongere leeftijd drinken en later meer.”

Alcoholgebruik onder tieners in Nederland

Op de website van de groep belichten ze de recente bevindingen van onderzoek van het Trimbos-instituut, waaruit bleek dat 26 procent van de middelbare scholieren 12 tot 16-jarigen hadden de afgelopen maand alcohol gedronken, waarbij meer dan 70 procent van deze tieners zei dat ze minstens vijf glazen per keer dronken.

Door op inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.

READ  Nederlandse drop St. Catherine in vijf-set volleybalthriller