juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse aardgasopslagen 50% gevuld voor de winter

AMSTERDAM, 25 juni (Reuters) – Nederlandse aardgasopslagfaciliteiten zijn tot 50% van hun capaciteit gevuld, zo blijkt uit gegevens van Gas Infrastructure Europe zaterdag, ongeveer twee maanden eerder dan in 2021 en helpen zich voor te bereiden op de piekvraag in de winter.

Het vullen kwam in mei in een stroomversnelling toen de Nederlandse overheid een subsidie ​​van 400 miljoen euro ($ 422 miljoen) aan gasbedrijven aanbood om een ​​opslagfaciliteit in Bergermeer te vullen tijdens het zomerse vulseizoen, dat loopt van 1 april tot oktober. 1.

Het verwacht ook tot 2023 6,5 miljard euro te betalen voor het vullen van de opslag in Norg, een van de andere belangrijkste faciliteiten van het land. lees meer

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Het kabinet streeft ernaar om de bergingen tegen de winter voor gemiddeld 80% gevuld te hebben, in lijn met de voorlopige Europese doelstellingen.

De door Taqa beheerde (TAQA.AD) site van 4,1 miljard kubieke meter (bcm) in Bergermeer, waarin het Russische Gazprom (GAZP.MM) de rechten op 40% van de capaciteit bezit, is momenteel voor slechts 35% gevuld. In 2021 heeft Gazprom geen gebruik gemaakt van het terrein Bergermeer.

De Nederlandse regering streeft ernaar Bergermeer voor de winter tot 68% te vullen – inclusief een deel van de capaciteit van Gazprom – onder een “use it or lose it”-clausule.

Om voor alle Nederlandse opslagfaciliteiten gemiddeld 80% te bereiken, zullen andere locaties tot de capaciteit gevuld moeten worden.

Grote locaties van NAM, een joint venture tussen Shell en Exxon (XOM.N), waaronder grote opslaglocaties in Norg en Grijpskerk, zijn momenteel gemiddeld voor 58% gevuld.

READ  Stijgende kosten vormen een uitdaging voor het Nederlandse CO2-afvangproject Porthos

Deze week heeft de Nederlandse regering de eerste fase van een energiecrisisplan geactiveerd, waarbij de productiebeperkingen in kolencentrales zijn opgeheven om gas te besparen na maatregelen van Gazprom om de levering aan Europa te verminderen. Lees verder

($ 1 = 0,9475 euro)

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Toby Sterling; Bewerking door David Holmes

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.