mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands – ANP om enkele COVID-19-barrières opnieuw in te voeren naarmate het aantal gevallen toeneemt

De Nederlandse regering zal naar verwachting vrijdag opnieuw beperkingen opleggen aan dansclubs, muziekfestivals en restaurants als reactie op een toename van COVID-19-besmettingen onder jongeren, melden lokale media.

Toen het aantal gevallen daalde, hief Nederland de meeste vergrendelingsmaatregelen op 26 juni op en kreeg tweederde van de bevolking ten minste één vaccinatie. Maar nu bars, restaurants en nachtclubs weer opengaan, zijn nieuwe gevallen het snelst in maanden gestegen, met meer dan 5.400 gevallen gemeld in de eerste 24 uur sinds donderdag. Dit is een stijging van minder dan 1.000 een week geleden.

Premier Mark Rutte maakt het besluit vrijdag op een persconferentie om 1800 GMT bekend, meldt het persbureau ANP. Het land zal naar verwachting niet terugkeren naar wijdverbreide vergrendeling, maar algemeen wordt verwacht dat er gerichte maatregelen zullen worden genomen om de verspreiding van infecties onder jongeren en jongeren in te dammen.

Omroep RDL zei dat cafés en bars om middernacht zouden moeten sluiten, en dat buitenevenementen een maximum van 1.000 toeschouwers zouden beperken en niet meer dan 500 mensen zouden toestaan ​​om binnenbijeenkomsten bij te wonen. Driekwart van de nieuwe gevallen in Nederland komt voor onder jongeren en meer dan de helft zit in de besmettelijke deltavariant, zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jong deze week.

(Dit verhaal is niet bewerkt door medewerkers van Devtiscourse, het is automatisch gemaakt op basis van een geïntegreerde feed.)

READ  Nederland: 'Historisch succes' Nederlandse wet keurt op toestemming gebaseerde definitie van verkrachting goed