mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders stellen COVID-19-stoepranden opnieuw in, aangezien het aantal gevallen bij jonge volwassenen toeneemt

AMSTERDAM: De Nederlandse regering heeft op vrijdag (9 juli) de COVID-19-beperkingen voor nachtclubs, muziekfestivals en restaurants opnieuw ingesteld in een poging een golf van COVID-19-infecties onder jongvolwassenen een halt toe te roepen.

Nederland heeft de meeste lockdown-maatregelen op 26 juni opgeheven, omdat het aantal gevallen daalde. Ongeveer tweederde van de bevolking heeft minstens één vaccinatie gehad.

Maar nu bars, restaurants en nachtclubs weer open zijn, zijn nieuwe infecties in het snelste tempo in maanden gestegen, met bijna 7.000 gevallen gemeld gedurende de 24 uur tot en met vrijdagochtend. Dat in vergelijking met minder dan 1.000 een week eerder.

“Mede door de Delta-variant lopen de besmettingen heel snel op”, zegt premier Mark Rutte.

“Ons doel is om het virus in te dammen, de kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat het gezondheidszorgsysteem niet wordt overspoeld.”

De maatregelen omvatten een eerdere sluiting van cafés en restaurants en een terugkeer naar sociale afstand en vaste zitplaatsen voor diners of concertbezoekers. Alle danspodia en nachtclubs zullen gesloten zijn omdat het onmogelijk zal zijn om social distancing te garanderen.

Festivals verspreid over meerdere dagen zouden worden afgelast en grote openbare bijeenkomsten beperkt tot kleinere groepen, zei Rutte.

De stoepranden zouden zaterdag om 0500 GMT van kracht worden en blijven tot 14 augustus, zei de regering.

Tot nu toe heeft de nieuwe piek in infecties niet geleid tot een toename van COVID-19-patiënten in ziekenhuizen.

Maar minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat het huidige lage aantal ziekenhuisopnames kan worden bedreigd door een “ongekende” toename van infecties.

READ  Russen steunen Oekraïne indirect door Nederlandse bloemen te kopen, zegt Kamerlid

Ongeveer driekwart van de nieuwe gevallen in Nederland doet zich voor onder jongeren en meer dan de helft is van de meer besmettelijke Delta-variant, zei de minister van Volksgezondheid deze week.

BOOKMARK DIT: Onze uitgebreide berichtgeving over de uitbraak van het coronavirus en de ontwikkelingen ervan

Downloaden onze app of abonneer je op ons Telegram-kanaal voor de laatste updates over de uitbraak van het coronavirus: https://cna.asia/telegram