mei 30, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jong Nederlands bedrijf opent Spaanse vestiging

Drie jaar geleden begon Exotifruit EU als importeur/exporteur van verse groenten en fruit in Nederland. Sindsdien heeft dit jonge bedrijf zich flink ontwikkeld. Oprichter Boy Stuijfzand is onlangs naar Spanje verhuisd om daar een bedrijfsvestiging te starten. “Dat is een prachtige stap voor ons. Boy zit vlakbij de producten en kan alle Spaanse leveranciers bezoeken om de producten te inspecteren. Wij kunnen onze klanten – binnen en buiten Europa – rechtstreeks vanuit Spanje beleveren”, zegt salesmanager Melvin Middelham.

Exotifruit EU is gespecialiseerd in jaarrond citrus. “We importeren het hele pakket uit Spanje, Argentinië en Zuid-Afrika. Daarnaast hebben we jaarrond Braziliaanse, Mexicaanse en Colombiaanse limes. Het meeste is conventioneel, maar we willen binnenkort continuïteit in ons biologische assortiment gaan brengen. bieden gember uit China en Brazilië en bananen uit de Dominicaanse Republiek. We hebben dan ook een mooi pakket om op weg te gaan.”


Boy en Melvin bij Fruit Attraction in Madrid

Exotifruit heeft een nicheproduct – Spanish Chocolate Navels – waarmee het zich recentelijk heeft onderscheiden. “Bijna iedereen heeft dit exclusieve item in huis. Klanten weten dat ze dit van ons kunnen krijgen, wat ons een geweldige kans geeft om de rest van ons assortiment op de markt te brengen. Het nieuwe Chocolate Navels-seizoen begint rond 10 december”, zegt Melvin.

“De huidige citrusmarkt is vrij uniek. Alles is super duur. Zelfs de Spanjaarden vragen meer geld voor hun producten. Ik heb nog nooit gezien dat de inkoopprijzen van citroenen richting €23 gaan. De transportprijzen zijn ook allemaal veel hoger. Gelukkig blijft de verkoop goed, voor nu.”

READ  Voetbal-Nederlandse coach Van Gaal houdt vol dat de kant België zal verslaan

Exotifruit bedient voornamelijk groothandels in heel Europa, zoals Scandinavië, Polen, Litouwen, Frankrijk en Duitsland. In Engeland levert het bedrijf ook aan de detailhandel. “We zijn trots op onze recente stappen en hopen de komende jaren nog verder te groeien. Daarvoor zoeken we verkopers voor bijvoorbeeld de Duitse markt. Maar bovenal bouwen we aan een stabiel bedrijf staat bekend om de continuïteit en kwaliteit van zijn product”, besluit Melvin.

Voor meer informatie:
Melvin Middleham
Exotisch fruit EU
Tel.: +31 (0) 610 846 288
E-mail: [email protected]