mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands ambassadepersoneel in Oekraïne verhuist naar Polen

Den Haag, 26 februari (AP) De Nederlandse regering heeft haar ambassadepersoneel uit Oekraïne verplaatst te midden van de Russische militaire aanval op zijn buurland.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte begin zaterdag bekend dat ambassadeur Jennes de Mol en zijn staf, die al voor de Russische invasie van Kiev naar Lviv waren verhuisd, zullen verhuizen naar Jaroslaw, Polen.

Het ministerie zei dat de diplomatieke post die Nederlandse burgers helpt die Oekraïne willen verlaten, het land is uitgezet vanwege de verslechterende veiligheidssituatie in Lviv.

___ Istanbul: Ongeveer honderd demonstranten hebben zich verzameld in de Turkse hoofdstad Ankara om te demonstreren tegen de Russische invasie. Oekraïners die in Turkije wonen, inclusief kinderen, evenals Turken namen deel aan het protest en hielden Oekraïense vlaggen en spandoeken omhoog met de tekst “Poetin, verlaat Oekraïne”. De Oekraïense ambassadeur in Turkije, Vasyl Bodnar, was ook aanwezig bij het protest en zei dat de oorlog een “genocide tegen het Oekraïense volk” was, volgens Turkse persbureaus.

Afzonderlijk begon Turkije zijn burgers over land uit Oekraïne te evacueren. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu zei dat er ongeveer 20.000 Turken in Oekraïne wonen en dat er al 5.000 zijn teruggekeerd.

___ Londen: Groot-Brittannië zegt dat de Russische invasie van Oekraïne is vertraagd door sterk Oekraïens verzet.

Minister van Strijdkrachten James Heappey zei dat de gevechten in de hoofdstad Kiev tot nu toe beperkt waren tot “zeer geïsoleerde groepen Russische special forces en parachutisten”. Hij zei dat “de belangrijkste gepantserde colonnes die Kiev naderen nog een eind weg zijn.” Hij zei: “Het lijkt erop dat het Russische plan lang niet volgens schema loopt. Ik denk dat dat een grote zorg zal zijn voor president Poetin en wijst er eerder op dat er veel overmoed in het Russische plan zat en dat hij misschien vreselijk geadviseerd wordt.” (AP) RS RS RS

READ  Privacywijzer Ondernemingsraad - CBP | Nieuwe gids door Hogan Levels

Volg al het laatste nieuws en de koppen op Oorlog tussen Rusland en Oekraïne LIVE Updates

(Disclaimer: dit verhaal is automatisch gegenereerd vanuit een gesyndiceerde feed; alleen de afbeelding en de kop zijn mogelijk herwerkt door www.republicworld.com)