juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Natasha McLaughlin ‘Hotel Portofino’ verwelkomt Scandinavische, Nederlandse kopers

John Mojto’s in München gevestigde verkoop en productie Powerhouse Beta Film, die de Mipcom-slate “CC” en “La Fortune” omvat, heeft de voorverkoop in Scandinavië en Nederland gesloten voor de PPS-ITV-periodedramaserie “Hotel Portofino” . . In de Britse show, gecreëerd en geschreven door Matt Baker, schittert Natasha McLean, wiens credits “Ronin”, “California” en “Appointed Survivor” zijn.

“Hotel Portofino” werd gekocht door DR voor Denemarken, SVT voor Zweden, NRK voor Noorwegen, YLE voor Finland en SYN voor IJsland, en de Nederlandse nationale omroep NPO. Er zijn verdere onderhandelingen gaande met verschillende internationale omroepen.

In het kader van eerder aangekondigde deals produceerden ITV, BritBox, Sky Italia en Foxtel in Australië het stuk, coproduceerden Eagle met Peeky Film en verwierven de Noord-Amerikaanse distributierechten voor PBS.

De zes uur durende serie, waarin een Britse familie centraal staat die emigreerde om een ​​luxe hotel in Italië te openen, legt de lange literaire traditie van humor en de kenmerkende Britse ‘onschuldigen in het buitenland’ vast tegen de achtergrond van de opkomst van het fascisme. In Mussolini’s Italië.

Met de bevrijdende sociale attitudes van de jaren 1920, speelt de show zich af aan de betoverend mooie Italiaanse Rivièra. Marc Umbers (“King Arthur”, “Homefires”) en Anna Adipar (“Four Weddings and a Funeral”, “The Hour”), en de Italiaanse talenten Daniel Becci (“Arcocleo”), Lorenzo Richelmi (“Marco Polo”)) En Rocco Fasano (“Scam Italia”).

De serie wordt geregisseerd door Adam Wimpenny (“Blackwood”). De opnames eindigden deze zomer op de stranden van Portofino, Italië en Kroatië.

De show wordt geproduceerd door Eagle Eye Joe McGrath en Walter Isolino.

READ  Een wijngaard met een Nederlandse schuur uit 1790 te koop in New Baltz