maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na ontreddering over Sri Lanka slaat Namibië als eerste tegen Dutch

GEELONG, Australië (AP) — Namibië-aanvoerder Gerhard Erasmus heeft de toss gewonnen en besloot dinsdag tegen Nederland te slaan in de nasleep van een overstuur overwinning op voormalig kampioen Sri Lanka in de Groep A-opener op het Twenty20 World Cup.

Namibië versloeg Sri Lanka met 55 runs voordat Nederland de Verenigde Arabische Emiraten versloeg met een bal over in een laag scorende wedstrijd op zondag.

Nederland bereikte de overwinningsdoelstelling van 112 in 19,5 overs in de enige succesvolle achtervolging in de eerste vier wedstrijden van het toernooi.

Een tweede overwinning zou een lange weg gaan voor beide teams naar een top twee finish in de groep en een plek in de Super 12-etappe.

Sri Lanka speelde de nachtwedstrijd tegen de VAE en moest snel herstellen of het risico lopen uit de strijd te vallen.

Erasmus zei dat het slaan het eerst bij zijn opstelling in Namibië paste en de oppositie onder druk zette, en erkende dat het een mentale uitdaging zou zijn voor zijn teamgenoten om een ​​back-up te maken na een grote tegen-de-kansen-overwinning.

Er was nog een grote verstoring in de openingsspellen van Groep B, waarbij Schotland maandag in Hobart tweevoudig kampioen West-Indië versloeg met 42 runs. Zimbabwe had een 31-run overwinning op Ierland in de tweede groep B-wedstrijd.

Opstellingen:

Namibië: Divan la Cock, Michael van Lingen, Stephan Baard, Gerhard Erasmus (kapitein), Jan Frylinck, Jan Nicol Loftie-Eaton, JJ Smit, David Wiese, Zane Green, Bernard Scholtz, Ben Shikongo.

Nederland: Max O’Dowd, Vikram Singh, Bas de Leede, Tom Cooper, Colin Ackermann, Scott Edwards (kapitein), Roelof van der Merwe, Tim Pringle, Timm van der Gugten, Fred Klaassen, Paul van Meekeren.

READ  Onervarenheid Nederlands elftal grootste uitdaging in aanloop naar WK: Coach Delmee

____

Meer AP-cricket: https://apnews.com/hub/cricket en https://twitter.com/AP_Sports