mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mud Jeans wint ‘Oscar of Dutch Business’ Award – Sourcing Journal

Mud Jeans heeft een koninklijke fanbase. Het circulaire denimmerk kreeg de prijs voor Duurzaam Ondernemen 2022 uitgereikt door de Koning Willem I Stichting.

De Koning Willem I Stichting Award is de “meest prestigieuze zakelijke onderscheiding van Nederland”, aldus het merk. Ook wel de “Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven” genoemd, wordt deze elke twee jaar uitgereikt aan een groot bedrijf, een midden- en kleinbedrijf (MKB) en een bedrijf met een sterke focus op duurzaam ondernemen.

Koningin Máxima der Nederlanden en Klaas Knot, juryvoorzitter en president De Nederlandsche Bank NV, reikten tijdens de ceremonie de prijs uit aan Mud Jeans-oprichter Bert van Son. Van Son is ook finalist voor de 2022 Klinknagel 50.

De twee andere finalisten voor de prijs voor duurzaam ondernemen waren Kipster BV en EMMA Safety Footwear.

Sinds de oprichting in 2012 heeft Mud Jeans prioriteit gegeven aan gesloten en transparante productie. Elke Mud Jeans wordt gerecycled tot een nieuwe jeans, waardoor er geen afval achterblijft en 92 procent minder water wordt gebruikt dan een gemiddelde jeans. De milieu-impact van het gehele productportfolio wordt berekend door middel van levenscyclusanalyses.

Het bedrijf is ook een pionier in de manier waarop consumenten denim kopen. Het lease-a-jean-programma van het merk zorgt ervoor dat jeans die niet meer gedragen worden teruggestuurd worden naar het merk om te worden geüpcycled en uiteindelijk te recyclen.

“Dankzij deze slimme constructie zijn jeans van hoge kwaliteit die langer meegaan goedkoper uit. Het maakt het absurde fast-fashion-model, dat leidt tot een textielafvalberg, overbodig”, stelt het bedrijf.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 opgericht om “de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten”.

READ  Flying Dutch Knock Bison uit rangen van de ongeslagen - GantNews.com

De jury van de Koning Willem I Prijs bestaat uit vooraanstaande ondernemers en experts uit het Nederlandse bedrijfsleven. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Maan Group, een R&D-bedrijf op het gebied van lijm- en oppervlaktetechnologie, won de Koning Willem I Award 2022 in de categorie MKB en NXP Semiconductors, een bedrijf dat halfgeleidermetalen produceert voor verschillende industrieën, was de winnaar in de categorie grote bedrijven.