mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer staatloze vluchtelingen kunnen Nederlander worden nadat minister de regels versoepelt

Foto: Depositphotos.com

Junior minister van Justitie anki prukkars-Nol Akkoord met korting Nederland moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor staatloze vluchtelingen.

Kamerleden stemden in februari een groep vluchtelingen uit het land waar ze geboren zijn zonder geboorteakte om paspoorten Nederlandse paspoorten, ze zullen niet wankel zijn.

Maar Brookers-Knoll weigerde destijds de stap te zetten en zei dat er meer onderzoek nodig was. Hij heeft nu afgesproken dat 8.000 of meer mensen die nog steeds door de uitspraak worden getroffen, de Nederlandse nationaliteit kunnen aanvragen.

Ongeveer 28.000 vluchtelingen kregen in 2007 een verblijfsvergunning op grond van een algemene amnestie, maar konden sindsdien niet alle benodigde documenten overleggen.

De minister gaf in juni toe dat zo’n 2.000 behoeftige jongeren niet in de behoefte hoeven te voorzien

NederlandsNieuwsNL Bedankt voor het doneren aan

Het team van DutchNewsNL wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Uw financiĆ«le hulp heeft ons geholpen om ’s avonds en in het weekend onze informatie over de Corona-viruscrisis uit te breiden en u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

NederlandsNieuwsNL Is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiƫle steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

U heeft nog niet gedoneerd, maar als u wilt, Dat kan via Ideal, Creditcard of PayPal.

READ  De Nederlandse overheid wil de regels voor het gebruik van kinderen in influencervideo's aanscherpen