mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 1.000 Nederlandse inwoners zijn van plan om rotte eieren naar het superjacht van Jeff Bezos te gooien als het ertoe leidt dat een historische brug moet worden ontmanteld om er doorheen te kunnen

  • Jeff Bezos’ nieuwe megajacht wordt gebouwd en moet passeren Rotterdam eenmaal klaar.
  • Het is zo groot dat de historische Koningshavenbrug misschien moet worden afgebroken om er doorheen te kunnen varen.

Het nieuwe megajacht van Jeff Bezos wordt gebouwd in de Nederland, waar het kan het nodig zijn om een ​​historische brug te demonteren om er doorheen te kunnen varen.

Sommige Nederlandse inwoners zullen hem zeker niet ophitsen, maar zullen eieren naar zijn jacht gooien als het voorbijgaat.

Rotterdammers zijn naar Facebook gegaan om een ​​plan te maken evenement genaamd “Eieren gooien naar.” Jeff Bezossuperjacht“in protest.

“Oproep aan alle Rotterdammers, neem een ​​doos rotte eieren mee en laten we die massaal naar Jeffs superjacht gooien als het door de Hef in Rotterdam vaart”, luidt de beschrijving van het evenement. “Rotterdam is door Rotterdammers uit het puin gebouwd, en dat halen we niet zomaar uit elkaar voor het fallische symbool van een megalomane miljardair. Niet zonder slag of stoot!”

Op het moment van schrijven hebben ongeveer 1.200 mensen aangegeven dat ze naar het evenement gaan en 4.900 mensen zijn erin geïnteresseerd. Het evenement staat gepland voor 1 juni.

Het megajacht van Bezos zal naar verwachting $ 500 miljoen kosten en wordt nu gebouwd in Alblasserdam, Nederland, door scheepsbouwbedrijf Oceanco. Eenmaal voltooid, zal het 417-voets schip door Rotterdam moeten varen om de oceaan te bereiken en uiteindelijk, Bezos.

Het probleem is echter dat de drie masten van het megajacht te hoog zijn om onder de 131 voet vrije hoogte van de Rotterdamse Koningshavenbrug door te gaan. De brug, plaatselijk bekend als De Hef, is bijna 100 jaar oud en wordt beschouwd als een soort mijlpaal in de stad. Nadat de brug in 2017 was gerenoveerd, zwoer de stad dat hij niet meer uit elkaar zou worden gehaald, aldus de Nederlandse omroep Rijnmond.

READ  Grootste deal Fintech: Nederlandse groep koopt Process Bildes voor $ 4,7 miljard

Dat zei de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, donderdag er is nog geen besluit genomen over de ontmanteling van de brug om het superjacht te huisvesten. Als het toch gebeurt, moeten Bezos of Oceanco mogelijk de rekening betalen, voegde hij eraan toe.