april 1, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

KOLOM: Er zijn Nederlandse ovenlessen voor jongeren | Nieuws

Alles wat gebakken, gestoofd, gekookt, gebakken, gestoomd of gepocheerd kan worden, kan in een Dutch Oven gekookt worden. Dat omvat brood, broodjes, taarten, pizza’s, braadstukken en gehaktbrood. Geen wonder dat Nederlandse ovens al lang favoriet zijn bij kampkoks.

Een Dutch Oven kan gemaakt zijn van gietijzer of aluminium. Het is een pan met een platte bodem, drie poten en een deksel met een flens eromheen die helpt om de kolen vast te houden tijdens het koken. Als er geen flens is, kan een wokring worden gebruikt om kolen bovenop te houden. De Dutch Oven is ontworpen om gelijkmatig te verwarmen.

De meest populaire Dutch Oven is gemaakt van gietijzer; Veel “packers” zullen echter de aluminium oven gebruiken omdat deze licht van gewicht is. Voor dit project verwijs ik naar de gietijzeren Dutch Oven. Houd er bij het kopen van een nieuwe Dutch Oven rekening mee dat niet alle ovens hetzelfde zijn. Er zijn ovens die in grootte variëren van 8 inch tot 22 inch in diameter. Er zijn ook regelmatige en diepe dieptes beschikbaar.

De meeste gezinnen beginnen met een normale oven met een diameter van 12 of 14 inch en voegen vervolgens ovens toe om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Zorg ervoor dat het deksel goed past. Het deksel is erg belangrijk tijdens het koken, omdat het moet afsluiten om het voedsel goed te garen. Zorg ervoor dat u het juiste deksel met ovenbodem bewaart. Gebruik altijd een deksel dat goed past.

Controleer de wanden van de oven. De wanden van de oven moeten rondom dezelfde dikte hebben. Controleer het ovenoppervlak. Het oppervlak van de Dutch Oven moet een egale grijze kleur hebben en mag niet te veel tekenen van slijpen vertonen waar de fabrikant onvolkomenheden heeft moeten herstellen. Dutch Ovens zijn voorgekruid of ongekruid verkrijgbaar. Als een niet-gekruide oven wordt gekocht, moet u deze kruiden voordat deze voor het eerst wordt gebruikt.

READ  Techsector helpt Rusland onbewust: Nederlandse functionaris

Leer hoe u een Dutch Oven selecteert, verzorgt, gebruikt en veilig houdt. Het personeel van OSU Extension zal op 19 mei een Dutch Oven Cooking School voor 4-H-leden leiden in het Cherokee County Community Building. Degenen die meer willen weten over Dutch Oven Cooking kunnen contact opnemen met het Extension Office om te leren hoe ze zich kunnen inschrijven bij 4-H, een organisatie voor jongeren in de leeftijd van 9-19 en/of 8 en in het derde leerjaar. De jeugd bereidt verschillende recepten in Dutch Ovens en mag aanstaande donderdagavond al die recepten uitproberen.

Neem voor meer informatie of om lokaal een educatief programma te plannen over financieel management, voeding, gezondheid en welzijn, opvoedingseducatie contact op met Heather Winn, bij de OSU Cooperative Extension Service in Cherokee County, telefonisch op 918-456-6163 of e-mail op heather .winn @ okstate.edu.

Heather Winn is opvoeder in familie- en consumentenwetenschappen voor de OSU Cooperative Extension Service in Cherokee County.