juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lagos heeft een overeenkomst gesloten met een Nederlands bedrijf om elektriciteit uit afval te produceren

Lagos heeft een overeenkomst gesloten met een Nederlands bedrijf om elektriciteit uit afval te produceren

De staat Lagos heeft een overeenkomst getekend met een Nederlands bedrijf als stap in de richting van het omzetten van tonnen vast afval dat in de metropool wordt gegenereerd, in bruikbare energie.

Gouverneur Babajide Sanwo-Olu werkte samen met het Nederlandse bedrijf Harvest Waste Consortium om op de stortplaats Epe een afvalenergiecentrale met hoge capaciteit te bouwen die geavanceerde technologie zal gebruiken om vast stedelijk afval en commerciële en schone energie op te wekken. Industrieel afval.

Volgens hem zal de innovatieve oplossing voor afvalbeheer naar verwachting ongeveer 40.000 huishoudens van het nationale elektriciteitsnet verwijderen, omdat de technologie de energiezekerheid en diversificatie zal verbeteren en jaarlijks 60 tot 75 MW aan basislastelektriciteit zal genereren.

De gouverneur zei dat de samenwerking met het in Nederland gevestigde Amsterdamse bedrijf tot stand kwam op initiatief van het Ministerie van Milieu en Watervoorraden, terwijl de overeenkomst werd ondertekend onder toezicht van het Lagos State Office of Public Private Partnership (PPP).

Sanwo-Olu zei dat de ontoereikendheid van de huidige afvalverwerkingspraktijken in de staat heeft geleid tot de branding van het partnerschap om innovatieve alternatieven te bedenken om de milieuvervuiling te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren en de degradatie en vervuiling van waterbronnen die het leven bedreigen te voorkomen. Rang in de staat.

Naast de milieuvoordelen zei de gouverneur dat het project, dat een operationele levensduur van meer dan 25 jaar heeft, de economische activiteit rond de onderneming zal stimuleren, terwijl het grote investeringen zal aantrekken en banen voor de staat zal creëren.

Hij zei: “We zijn verheugd de bouw en inbedrijfstelling aan te kondigen van een afvalenergiecentrale met hoge capaciteit in Lagos. Deze ultramoderne faciliteit zal worden gebouwd met een capaciteit om 2.250 ton afval per dag te verwerken. , wat een grote stap voorwaarts betekent in onze afvalbeheerstrategie. De fabriek zal een duurzaam alternatief bieden voor de huidige praktijk van het dumpen van afval. Bovendien zal meer dan 95 procent van ons afval van stortplaatsen worden afgevoerd.

READ  Een Nederlander van Indiase afkomst die in Nederland vreemdging, E.T.

Sanwo-Olu zei dat het initiatief de ecologische voetafdruk van de afvalverwerkingssystemen van Lagos aanzienlijk zou verkleinen, waarbij de fabriek naar verwachting ongeveer 550.000 ton kooldioxide en andere broeikasgassen zal opvangen die dagelijks door de stortplaats worden uitgestoten.

De consul-generaal van het Nederlandse consulaat, mevrouw Leonie van der Stijl, merkte op dat het partnerschap de mogelijkheid bood van internationale samenwerking om lokale uitdagingen op te lossen, en merkte op dat Lagos door de overeenkomst de eerste partner van het Nederlandse afvalbeheer werd.

De ambassadeur verzekerde de inzet van de Nederlandse regering voor het welslagen van het akkoord.