april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Johann Groove wilde dat Solomon Gallo Nederlander zou zijn voordat hij een held kon zijn bij Chelsea met idool Didier Trocca, en daarna hield Hertha van hem tot het schandaal

Solomon Gallows neemt een speciale plaats in in de geschiedenis van Chelsea.

Met moderne volwassenen als Frank Lampart, John Terry en Didier Trocca is het misschien niet helemaal op de bovenste plank, maar hij is het nog steeds.

Getty

Gallo, Raul Mirals en Jose Posingwa hebben allemaal medailles voor Champions League-winnaars

In de loop van de jaren, toen degenen die hem echt zagen spelen het verhaal niet vertelden, hebben zijn Wikipedia-pagina en YouTube-hoogtepunten hem misschien echt een bekende status op de rol gegeven.

In feite heeft de voormalige aanvaller van Ivoorkust alles gewonnen op Stamford Bridge, en regelmatig scoren en scoren in zes glorieuze jaren bij de club.

Het was een speler die Johann Groof in het begin van zijn carrière bewonderde en later werd bewonderd door fans van Hertha Berlin.

Het zette ons aan het denken: is hij … echt zo goed?

Niemand keert immers terug naar een Champions League-finale, tenzij ze er iets van krijgen en de spin het achterhoofd wordt afgesneden.

Het bekendste kapsel in de laatste geschiedenis van de Champions League?

Getty

Het bekendste kapsel in de laatste geschiedenis van de Champions League?

Voordat Chelsea zaterdag tegen Manchester City terugkeerde op het grootste podium van Europa, kon die avond in München in 2012 niet met gemengde gevoelens worden weerspiegeld.

Samen met Galloway, Bosingwa en debutant Ryan Bertrand wierp Bayern het team uit München omver, waaronder Manuel Neuer, Philip Lam, Bastian Schweinsteiger, Tony Cruise, Thomas Mölller, Arjen Robben en Frank Ribery.

John Terry, Branislav Ivanovic, Ramirez en Mirels zijn allemaal geschorst of geblesseerd, laten vallen, laten we eerlijk zijn, de gemiddelde Chelsea-ploeg zorgde voor een wonder.

Ze eindigden dat seizoen als zesde in de Premier League achter Newcastle in Newcastle.

Gallo is misschien altijd het slachtoffer geweest van die beschrijving onder een menigte spelers die door de periode werden meegesleept door echte Chelsea-legendes.

Gallo had 's nachts zelfs een goede kans bij Chelsea, wat een zeldzame redding van Newer afdwong

AFP

Gallo had ’s nachts zelfs een goede kans bij Chelsea, wat een zeldzame redding van Newer afdwong

Hij werd zelfs nooit beoordeeld in het VK.

Maar niet overal.

Gallo, die begon als een jonge ster in Finnord, maakte een blijvende verschijning met Liverpool-held Dirk Zwerkbal.

Ze werden liefkozend ‘K2’ genoemd, een verwijzing naar de Belgische popband die bekend staat als ‘K3’.

Klov won in 2005 de Johann Groof Award en noemde hem het meest veelbelovende jonge talent op ERTV en een fan van de Nederlandse legende.

Wie weet of deze twee ooit een dodelijke stakingsalliantie hebben gevormd?

Getty

Wie weet of deze twee ooit een dodelijke stakingsalliantie hebben gevormd?

Als 20-jarige vroeg Gallo naturalisatie aan om snel Nederlander te worden, zodat hij voor Nederland kon spelen op het WK 2006.

Ondanks dat hij in Ivoorkust werd geboren, hield de Nederlandse bondscoach Marco van Boston van Galloway, net als zijn broer Bonaventure Galloway, die destijds de olifanten vertegenwoordigde, en de aanvraag van Groove steunde.

Dit is zeer controversieel omdat Hollande eigenlijk onder de indruk was van hetzelfde team van Ivoorkust op het WK 2006 – en verzekeringsmaatschappij Central Behrotra deed een tv-commercial waarin Gallo rivaal Duitsland tegen hen vertegenwoordigde.

Uiteindelijk ging hij niet naar de wedstrijd nadat zijn aanvraag was afgewezen, en hij weigerde de mogelijkheid om zijn thuisland te vertegenwoordigen tot 2007.

Saga was een sleutelfactor bij zijn beslissing om in 2006 bij Chelsea te komen, waar hij zal spelen met de beroemdste man van Ivoorkust: Didier Trocca.

Gallo gaf toe een camera mee te nemen naar zijn eerste training voor Jose Mourinho’s zijde, waar hij zijn schouders zou wrijven met de bovengenoemde legendes.

Gallo moest zes jaar spelen met een nationale schat in zijn vaderland

Getty

Gallo moest zes jaar spelen met een nationale schat in zijn vaderland

Na een Premier League-titel, een competitietrofee, vier FA Cups en een Champions League vertrokken hij en Troika in 2012 als freelancer.

Ze waren op dat moment even dichtbij, hoewel Blues-supporters niet merkten dat Gallo halverwege het afscheid van Tropa vertrok.

Drogba was Chelsea’s held in München, maar Galo speelde zijn rol en scoorde een cruciaal uitdoelpunt tegen Benfica in de kwartfinales.

Toen Chelsea in de finale in 2008 verloor van Manchester United, was hij een van de slechts vijf beboetes.

Hij was zelfs in staat om een ​​betere match te maken voor zijn land dan Troika, door die ongrijpbare Afrika Cup-landen te winnen nadat zijn teamgenoot in 2015 met pensioen ging.

Maar hoe was het huiselijke leven van Galloway nadat hij Chelsea had verlaten? Hij is tenslotte pas 27 jaar oud.

27-jarige Gallo op gratis transfer?  Niet zo slecht

Getty

27-jarige Gallo op gratis transfer? Niet zo slecht

Hij bracht de volgende twee seizoenen door in Lilly en eindigde als tweede na Sladen Ibrahimovic in de 2013/14 LQ1 Golden Boot-race.

Ook in Duitsland was er nog tijd om een ​​legende te worden.

Hertha tekende de Berlin Ivoriaan in 2014 en haar campagne voor 2015/16 is geschreven op het platteland van de Bundesliga.

Gallo’s 14 competitiedoelpunten en invloedrijke prestaties hielpen de Duitse club voor het einde van het seizoen een onmogelijke ligplaats in de Champions League te bezegelen.

In die tijd werd hij zelfs de eerste speler in de geschiedenis die dubbele cijfers noteerde in een enkele campagne op topvluchten in het VK, Frankrijk en Duitsland.

Gallo werd een cultfiguur in Berlijn

Getty

Gallo werd een cultfiguur in Berlijn

Maar ondanks het feit dat hij in Berlijn een cultheldenstatus verwierf, kwam er vorig jaar abrupt een einde aan zijn zesjarige carrière bij de club.

Op het hoogtepunt van de epidemie keerde Hertha terug naar de training, streamde hun proeven live en benadrukte de situatie van het schenden van richtlijnen voor sociale afstand.

Na te zijn vrijgelaten door de club, runt hij nu zijn bedrijf met Botapogo op een Braziliaans hoogvliegend vliegtuig.

Op 35-jarige leeftijd zijn er nog steeds mensen die nog steeds denken dat Galo een bijzonder talent is – zijn record geeft aan dat hij er altijd was.

READ  Aegon combineert Nederlandse activiteiten met ASR en creëert leidende positie in Nederlandse pensioenmarkt - Aegon (NYSE:AEG)