mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italië behaalt ruime overwinning op Oranje op EK Softbal Dames

Italië, de regerend kampioen, eiste record 12dit Op de Europese Softbalkampioenschappen Dames in Venetië versloegen ze Nederland met 2-1 dat de Ronde van 2019 won met 2-1 in de hoofdfinale van de tweede round robin-etappe.

Dit is een significant resultaat tegen een team dat het evenement 10 keer heeft gewonnen sinds de oprichting in 1979.

Geen enkel ander land heeft het evenement gewonnen, de volgende in de algemene medaillespiegel, met twee keer zilver en zes keer brons in Tsjechië.

De laatste round robin-wedstrijden worden morgen (zaterdag 3 juli) afgesloten voor de medaillewedstrijden.

Voorafgaand aan de ontmoeting met Nederland handhaafde het nationale team een ​​100 procent record door Duitsland met 10-0 te verslaan in de Cassans de Strada.

Nederland schoof 12-2 op tegen Rusland.

Israël versloeg Frankrijk met 7-0 in de openingswedstrijd van de dag in de Ranchi de Legionary en verloor met 3-1 voordat het op dezelfde locatie in Tsjechië tegenkwam.

De Tsjechen verloren hun vorige wedstrijd met 1-0 van Spanje en versloegen Frankrijk met 8-1 in de tweede round-robin wedstrijd om een ​​zeer succesvolle dag af te ronden.

Oekraïne versloeg Hongarije met 7-0 in Cervignano del Frouli voordat het met 1-0 verloor van Polen in de tweede wedstrijd van de dag in het Ronchi de Legionary.

Slowakije versloeg Bulgarije met 7-5 in een round-robin-wedstrijd in Sevignano del Froli 2, gevolgd door Denemarken dat Litouwen met 20-2 versloeg op dezelfde locatie.

Voor de botsing van de twee belangrijkste rivalen versloeg Kroatië Oostenrijk met 1-0 in een late wedstrijd.

Het EK Softbal Dames 2021 zal dienen als kwalificatie voor de Wereldspelen van 2022 die worden gehouden in Birmingham, Alabama.

READ  Bruna Marcondes over haar nieuwe Nederlandse avontuur met Protiviti