mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israëlisch gesticht Global Pharma Firm werkt samen met Nederlands Biotech Firm

Israëlisch opgericht wereldwijd farmaceutisch bedrijf Medison Pharma, aangekondigd een multiregionaal partnerschap met een Nederlands biotechnologiebedrijf argenxop maandag om zijn efgartigimod-medicijn op de markt te brengen in 14 landen, waaronder Israël.

Efgartigimod is in de Verenigde Staten goedgekeurd voor de behandeling van volwassenen met: gegeneraliseerde myasthenia gravis (gMG), een auto-immuunziekte die meerdere spiergroepen in het lichaam verzwakt, waardoor de motorische functie wordt aangetast. Volgens de aankondiging wordt het medicijn in Japan ook vaak gebruikt voor de behandeling van volwassenen met gMG die onvoldoende reageren op steroïden of niet-steroïde immunosuppressieve therapieën (IST’s).

Het medicijn zal naast Israël ook op de markt worden gebracht in Polen, Hongarije, Slovenië, Tsjechië, Roemenië, Bulgarije, Litouwen, Kroatië, Slowakije, Estland, Letland, Griekenland en Cyprus.

Argenx werd opgericht in 2008 en heeft sindsdien een “ecosysteem voor antilichaaminnovatie”Of een pijplijn van verschillende immunologische oplossingen om de ontdekking van nieuwe doelen, ziekteroutes en gedifferentieerde therapeutische antilichamen te versnellen.

Medison Pharma, opgericht in 1996 door CEO Meir Jakobsohn, is een van de grootste commerciële partners van toonaangevende wereldwijde biotechbedrijven over de hele wereld en biedt een uitgebreid scala aan geïntegreerde diensten aan biotechbedrijven die hun aanwezigheid in Israël, Canada en Centraal-Oost-Europa willen betreden of uitbreiden. Het bedrijf richt zich ook op het verlenen van toegang aan patiënten op internationale markten tot zeer innovatieve therapieën en investeert actief in disruptieve gezondheidszorgtechnologieën die geworteld zijn in biotech en digitale gezondheidssectoren.

“We zijn op een missie om patiënten met ernstige, zeldzame ziekten te helpen sneller toegang te krijgen tot zeer innovatieve therapieën, ongeacht waar ze in de wereld wonen”, aldus Jakobsohn. “Door samen te werken met argenx, bieden we een krachtvermenigvuldiger voor deze baanbrekende therapie, waarmee we de levens van patiënten met gegeneraliseerde myasthenia gravis helpen redden en verbeteren.”

READ  Doorgaan met USB-mailvertragingen in het hele Baltimore-gebied; Vertegenwoordiger Dutch Rubberberger zegt nauw samen te werken met de plaatselijke postbeambte om een ​​oplossing te vinden

“We zijn trots om samen te werken met argenx en hun bereik te vergroten om patiënten met ernstige auto-immuunziekten in 14 landen te behandelen”, zegt Victor Papamoniodis, VP International Markets bij Medison Pharma. “We kijken ernaar uit om ons unieke commerciële platform te gebruiken en onze expertise toe te passen om snellere toegang tot deze nieuwe therapie voor patiënten in al onze markten te vergemakkelijken.”