VoxRand meldt dat de Nederlandse inlichtingendienst AIVT in 2017 op basis van anonieme bronnen ontdekte dat Russische hackers waren geïnfiltreerd in Nederlandse politiesystemen. De politie merkte de hack pas op nadat AIVT ze neerhaalde en de ontdekking veroorzaakte “grote paniek”, aldus de krant.
Het is niet duidelijk welke gegevens zijn gestolen, vertelden de lokale bevolking aan Volgrang. Het politienetwerk is enorm en complex, en de hackers besloten eerder van de hackers af te komen in plaats van precies te specificeren waar ze waren. “Er waren veel vraagtekens”, zegt de krant. ‘Hoe lang zijn ze binnen geweest? Is dit de eerste keer? Hebben ze de gegevens al losgekoppeld? Het is niet duidelijk. ”
Bronnen in de krant zeiden dat de hackergroep Kosi Pierre, die banden heeft met de Russische veiligheidsdienst, via de server van de Politieacademie de politiesystemen was binnengekomen. De hack zorgde niet alleen voor paniek omdat de politiesystemen slecht beveiligd waren, maar ook omdat de politie bezig was met een strafrechtelijk onderzoek naar de crash van vlucht MH17 van Malaysia Airlines.
Zowel de AIVT als de politie wilden niet reageren op de vragen van Volkswagen over de hack.
Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 neergeschoten in het oosten van Oekraïne. Daarbij kwamen 298 mensen om het leven, waaronder 196 Nederlanders. Verschillende onderzoeken melden dat MH17 is neergeschoten door een BUK-raketsysteem van de 53e Luchtmachtbrigade van de Russische strijdkrachten, die schoot vanuit een veld in Oost-Oekraïne dat op dat moment in handen was van pro-Russische separatisten.
Nieuwsoverzicht:
- In 2017 werd Rusland gehackt in Nederlandse politienetwerken.
- Bekijk alle nieuws en artikelen van de laatste beveiligingsnieuwsupdates.
Disclaimer: Als u dit bericht of artikel wilt bijwerken / bewerken / verwijderen, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam.
More Stories
3 redenen waarom de MotoGP in San Marino zo populair is!
Nederlandse Royals geconfronteerd met protest tijdens Caribbean Tour, zoals Kate en William
Het in Nederland gevestigde PowerField trekt € 500 miljoen naar zich toe om energiesystemen te ontwikkelen en te beheren voor een duurzame wereld