juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hof van Beroep veroordeelt kindermisbruiker voor moord

Den Haag, Nederland (AP) – Het Nederlandse Hof van Beroep heeft vrijdag een man veroordeeld voor doodslag en hem in 1998 tot 16 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens seksueel misbruik van een 11-jarige jongen. Nederland.

Jose Brech werd voor het eerst veroordeeld in november 2020 en veroordeeld tot 12 en een half jaar gevangenisstraf voor seksueel misbruik van Nicki Verstappen en voor het verliezen van zijn vrijheid die tot zijn dood leidde, maar hij werd vrijgesproken van het opzettelijk doden van de jongen. Zowel Brech als de advocaten gingen in beroep.

Het Hof van Beroep in de zuidelijke stad Den Bosch handhaafde de eerdere veroordelingen en achtte Brech schuldig aan doodslag door te zeggen dat Brech, door Verstappen vast te pakken en zijn mond te sluiten, de kans had aangenomen om de jongen te vermoorden.

De moeder van Verstappen, zittend tussen haar dochter en haar man, huilde in de rechtszaal toen het vonnis werd voorgelezen.


Verstappen verdween in augustus 1998 tijdens een zomerkamp in Zuid-Nederland en stierf een dag later.

Ongeveer 20 jaar later blijven de exacte omstandigheden van zijn dood een mysterie, waarbij de politie DNA-tests uitvoert op ongeveer 21.500 mannen in een poging een verdachte te identificeren. Brech, een buitenlevende, werd in augustus 2018 in Spanje gearresteerd nadat werd bevestigd dat het lichaam van Verstappen DNA bevatte.

READ  BinckBank biedt een Nederlandse banklicentie aan om te integreren met Saxo

De Nederlandse journalist Peter R., die vorig jaar in Amsterdam werd doodgeschoten. De Vries staat de ouders van Verstappen al jaren bij in de zoektocht naar gerechtigheid. De zoon van De Vries zat vrijdag naast het gezin in de rechtbank.

Brech, die vrijdag in beroep kon gaan bij de Hoge Raad, is veroordeeld voor kinderporno.