juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse parlement steunt Taiwan in Interpol

Het Nederlandse parlement steunt Taiwan in Interpol

‘Betekenisvolle deelname’:
Taiwan is een belangrijke partner in de strijd van Nederland tegen handel en wereldwijde misdaad, en een beweging zei dat haar eis gerechtvaardigd was.

  • Stafschrijver bij CNA, BRUSSEL

De Tweede Kamer heeft dinsdag een resolutie goedgekeurd die de deelname van Taiwan aan de International Criminal Police Organization (Interpol) ondersteunt.

De motie, ingediend door de Nederlandse parlementariërs Agnes Mulder en Keys von Der Stoyge, werd aangenomen met 149-0, met één afwezige, volgens een persbericht van het Taipei Representative Office in Nederland.

Taiwan is genoemd als een belangrijke partner van Nederland in de strijd tegen handel en wereldwijde misdaad, en de beweging zei dat Taiwan’s eis voor zinvolle deelname aan Interpol gerechtvaardigd was.

Foto: AP

Hij drong er bij de Nederlandse regering op aan om samen met andere landen te zoeken naar manieren om Taiwan te steunen als waarnemer in de Algemene Vergadering van Interpol en om bijeenkomsten en trainingsprogramma’s bij te wonen die zijn georganiseerd door de Transnational Crime Control Organization.

De resolutie werd aangenomen op dezelfde dag dat de Algemene Vergadering van Interpol in Turkije begon.

Vertegenwoordigers van de 194 lidstaten van de organisatie zullen een nieuwe leiding kiezen en stemmen over het beleid tijdens een driedaagse sessie in Istanbul.

De Tweede Kamer zei dinsdag dat de resolutie opnieuw een steunbetuiging voor Taiwan zou zijn van het Nederlandse parlement, aangezien het een resolutie heeft aangenomen ter ondersteuning van de deelname van Taiwan aan internationale organisaties in 2019.

De steun van de Nederlandse regering is de afgelopen jaren gegroeid. Minister van Buitenlandse Zaken Ben Naben zei vorige week in het parlement dat zijn land de opname van Taiwan in Interpol zou steunen.

READ  Nederlandse bioscopen verhogen ticketprijzen vanwege hoge energiekosten

Taiwan trad in 1961 toe tot Interpol als de Volksrepubliek China, maar werd gedwongen af ​​te treden in 1984 na de toetreding van de Volksrepubliek China. Zijn deelname werd later opgeschort op grond van een resolutie die in hetzelfde jaar werd aangenomen op de 53e Algemene Vergadering van Interpol.

Taiwan wil als waarnemer deelnemen aan de Algemene Vergadering van Interpol en hoopt deel te nemen aan alle bijeenkomsten, procedures en activiteiten van de organisatie, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Opmerkingen zullen worden beoordeeld. Bewaar relevante opmerkingen voor het artikel. Opmerkingen die beledigend en obsceen taalgebruik, persoonlijke aanvallen van welke aard dan ook of promotie bevatten, worden verwijderd en de gebruiker wordt geblokkeerd. Het uiteindelijke resultaat is ter beoordeling van de Taipei Times.