juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Nederlandse overheidsziekenhuis is in het algemeen met 2% gestegen, waarbij de IC na 10 weken de meeste behandeling biedt

Het aantal Covid-19-patiënten dat wordt behandeld in Nederlandse ziekenhuizen is voor de vierde dag op rij gestegen, aldus het Patiëntencoördinatiebureau LCPS. 691 mensen werden dinsdagmiddag getroffen door de ziekte, een stijging van twee procent sinds maandag. Dit is het totale aantal Covid-19-patiënten onder actieve zorg in negen dagen.

230 patiënten met het coronavirus werden gedurende ongeveer tien weken op intensive care-afdelingen behandeld. Het aantal IC’s nam toe met in totaal zes patiënten per dag, na berekening van nieuwe opnames, ontslagen en sterfgevallen. Dit aantal is ruim tweehonderd per week. De overige 461 patiënten worden behandeld op afdelingen voor routinezorg, een toename van zeven.

In de afgelopen 24 uur werden 89 nieuwe patiënten opgenomen in de ziekenhuizen, van wie er 20 rechtstreeks naar de IC werden gestuurd. Ziekenhuizen hebben de afgelopen zeven dagen gemiddeld 76 Govt-19-patiënten opgevangen, waaronder 15 die voor intensive care gingen.

Uit statistieken van het LCPS blijkt dat er de afgelopen zeven dagen 533 patiënten zijn opgenomen met Covid-19, vijf procent minder dan de week ervoor. Het aantal IC-inschrijvingen steeg destijds echter van 97 naar 105.

Ondertussen testten nog eens 2.504 mensen positief op het SARS-CoV-2-coronavirus, aldus het RIVM in de dagelijkse update van de brongegevens. Dit verhoogde het zevendaags voortschrijdend gemiddelde naar 2.499 voor de vierde dag op rij. Het gemiddelde ligt vier procent hoger dan de week ervoor. De mix van brongegevens en herziene gegevens heeft een voortschrijdend gemiddelde van 2.474, wat ongeveer vijf procent hoger is dan vorige week.

De drie meest getroffen steden zijn Amsterdam (226), Rotterdam (106) en Den Haag (94). Het cijfer van Rotterdam was 21 procent lager dan het voortschrijdend gemiddelde van de stad en het totaal van Hack was 10 procent lager dan het gemiddelde. Amsterdam lag op gelijke hoogte met het zevendaags gemiddelde.

READ  Area roundup: Nederlandse opmars naar derde opeenvolgende laatste vier | Pella

In totaal zijn in Nederland 1.923.596 keer positief getest op het SARS-CoV-2-coronavirus.