juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grote brand bij Nederlands kokosbedrijf; Snelweg N605 gedeeltelijk afgesloten

Bij een bedrijf in het Noord-Brabantse Boekel woedt een grote brand. Er komt veel rook vrij en de brand zorgt volgens de brandweer voor verkeershinder op de N605. Hierdoor is een deel van de snelweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid, meldt de Veiligheidsregio Noord-Brabant.

De brand is uitgebroken bij Dutch Plantin, een producent van kokosnoot als grondstof, in het industriegebied van Vlonder. De brandweer is met divers materieel ter plaatse. In verband met de rook wordt bewoners geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Hiervoor is ook een NL-alert uitgestuurd.

De brandweer verwacht dat de bluswerkzaamheden de hele dag in beslag zullen nemen en de nabrandoperaties enkele dagen kunnen duren. Omdat de dakconstructie niet meer betrouwbaar is, kan deze alleen van buitenaf worden geblust. Dat is minder effectief, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio, waardoor het langer gaat duren.

De brand brak omstreeks 00.30 uur, waarschijnlijk door broei, uit in de loods, waar volgens de woordvoerder zeker 10.000 ton kokos lag opgeslagen. Het gebouw brandde ‘vrij sterk’, aldus de woordvoerder.

De brandweer heeft echter geen gevaarlijke stoffen gemeten en niemand raakte gewond.

READ  Nederland vs Turkije: Barcelona's Debay Soccer hattrick bezorgt Nederland een 6-1 overwinning