maart 5, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Groeten uit 1980: Nederlandse ansichtkaart komt eindelijk – 42 jaar te laat | Nederland

Een 64-jarige Nederlandse vrouw heeft het nieuws verwelkomd dat ze eindelijk een ansichtkaart van haar zus zal ontvangen, ondanks dat deze 42 jaar te laat is aangekomen.

De kaart, met de simpele “Gegroet”, gesigneerd Veronica, Jan en Matthijs en gericht aan Ludwina en Piet Verhoeven in Nieuw-Vennep, ten zuidwesten van Amsterdam, werd in de zomer van 1980 geplaatst vanuit Hoeven in het zuiden van Brabant.

Met een aantrekkelijke selectie van uitzichten op de lokale camping, inclusief een bord naar het doucheblok en de toiletten, werd het vorige week – meer dan vier decennia nadat het was verzonden – door het Nederlandse postkantoor teruggebracht naar de site met de vermelding “ongeldig/ onvolledig adres ”.

“Mijn zus Veronica heeft die kaart gestuurd”, Ludwina Verhoeven vertelde de lokale omroep Omroep Brabant. Zowel haar echtgenoot, aan wie het was gericht, als zwager, die het mede ondertekende, zijn inmiddels overleden. “Jan is mijn zwager; Hij stierf vier jaar geleden. Mijn man Piet heeft ons in februari verlaten. Daarom vind ik het heel bijzonder om deze kaart te krijgen.”

Verhoeven zei dat haar zoon lokale nieuwsberichten had gezien over de onwaarschijnlijke terugkeer van de kaart op sociale media. Ze belde haar zus, die haar oude fotoalbums tevoorschijn haalde en ontdekte dat ze inderdaad in 1980 op Camping Hoeven was geweest.

Verhoeven zei niet zeker te weten waarom de kaart destijds niet bij haar was afgeleverd. ‘Het adres erop is het juiste,’ zei ze. “Eigenlijk woon ik er nog steeds. En hoe komt het dat het nu ineens weer boven water komt?”

READ  Strijd gaat door om Nederlandse Holocaust-overlevenden buitengesloten van hun eigen huis

Het Nederlandse postkantoor kon het niet uitleggen. “In het verleden, toen de post handmatig werd gesorteerd, gingen er soms kaarten verloren”, zegt een woordvoerder vertelde de publieke omroep NOS. “Of het kan in 1980 op het verkeerde adres zijn afgeleverd en daar tot nu toe zijn gebleven.”

Camping Hoeven – die inmiddels is omgedoopt – zei de kaart binnenkort door te sturen naar Verhoeven. “Het is in uitstekende originele staat”, vertelde een medewerker aan de omroep. “Dus we sturen het waarschijnlijk in een envelop.”