mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

FIFA WK: De stille man van Argentinië, Alvarez, kan Nederlanders pijn doen, zegt Ake

Nederland moet oppassen voor de ‘stille’ huurmoordenaar van Argentinië, Julian Alvarez, als ze elkaar vrijdag ontmoeten in de kwartfinale van het WK, zei zijn Manchester City-teamgenoot Nathan Ake.

Aanvaller Alvarez heeft vorm gekregen voor Argentinië in Qatar, scoorde in hun laatste groepswedstrijd tegen Polen en opnieuw in hun laatste 16 overwinning op Australië.

De 22-jarige heeft ook indruk gemaakt sinds hij bij City kwam in het spannende seizoen en Ake waarschuwde zijn Nederlandse teamgenoten om hem niet te onderschatten, ondanks zijn rustige houding.

“Als speler is hij erg technisch, erg moeilijk te markeren, zelfs op training, erg scherp, goed afwerkend, dus het zal moeilijk worden”, zei verdediger Ake dinsdag.

“Hij is een geweldige speler, maar ook een geweldige kerel naast het veld. Hij is een beetje stil.

“Hij leert nog steeds Engels en komt uit een andere omgeving, dus het is allemaal nieuw voor hem, maar hij past er heel goed in.”

Nederland versloeg op dit WK al de kampioenen van Afrika, Azië en Noord-Amerika en streeft ernaar de regerende Zuid-Amerikaanse titelhouders aan dat rijtje toe te voegen.

Ake zei dat het proberen om de Argentijnse Lionel Messi te stoppen “een goede uitdaging” zal zijn en hij is enthousiast over het vooruitzicht van een confrontatie tussen twee van de iconische teams van het WK.

“Argentijnse fans zijn erg goed – ze zijn er altijd, ze creëren een geweldige sfeer”, zei hij.

“Ze houden van voetbal, ze gaan daarheen om voetbal te zien en ze genieten ervan en als voetballers wil je die sfeer.”

READ  Onderdeel van Ajax: hoe de Nederlandse club fans centraal zette bij hun 35e kampioenszege

Argentinië versloeg Nederland na strafschoppen in de halve finales van het WK 2014 na een spannend 0-0 gelijkspel in Sao Paulo.

Louis van Gaal was toen de Nederlandse coach zoals hij nu is, en Ake zei dat de spelers “voor hem willen vechten en het goed voor hem willen doen” voordat hij aan het einde van het toernooi aftreedt.

“Sinds hij binnenkwam, is hij geweldig voor ons geweest, hij is heel direct en hij laat iedereen weten waar hij staat”, zei hij over Van Gaal.

“Als starter of als bankspeler weet je precies wat je moet doen in het team.

“Ik denk dat dat het voor iedereen heel duidelijk maakt.”

Ake zei dat Van Gaal “een heel goede kerel” was buiten het veld die “geen sympathie wil” na een behandeling voor een agressieve vorm van prostaatkanker.

“Het is heel inspirerend,” zei Ake.

“Hij praat er nooit echt over, dus ik denk dat dat misschien wel het grootste deel is.”