mei 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Feyenoord won tweemaal de bekerfinale

De Braziliaan Igor Baixao scoorde een winnaar in de tweede helft voor het tienkoppige Feyenoord toen het NEC Nijmegen met 1-0 versloeg in een dubbele onderbreking en zondag de Nederlandse beker won.

De poging van Baixao in de 59e minuut ging over de paal na een grote actie van Feyenoord, dat de wedstrijd met 10 man afsloot en in de 72e minuut van het veld werd gestuurd na twee waarschuwingen.

De wedstrijd in de Rotterdamse De Kuip werd tweemaal stilgelegd nadat vuurwerk afging en een groot spandoek in brand vloog, waardoor enorme rookpluimen ontstonden.

Het spandoek viel in de gracht rond het stadion en werd door de brandweer geblust om elk gevaar voor de toeschouwers te voorkomen.

De spelers werden na 55 minuten in de wedstrijd van het veld gestuurd en brachten tijd door in de kleedkamer voordat de wedstrijd werd hervat, waarna het doelpunt kort daarna volgde.

NEC kreeg in de eerste helft een poging afgekeurd wegens buitenspel, net als Feyenoord in de tweede helft.

Feyenoord was in 2018 de laatste bekerwinnaar, terwijl NEC de trofee nog in de wacht moet slepen. Vijf keer is de trofee tweede geworden.

In de eerste helft ontstond er een korte onderbreking nadat NEC-supporters massaal vuurwerk hadden afgestoken. Scheidsrechter Serdar Kosubuyuk legde de wedstrijd twee minuten stil.

Het Nederlandse voetbal wordt al jaren geplaagd door hooliganisme op de tribunes en vorig jaar heeft de voetbalbond van het land een uitspraak gedaan die eist dat alle wedstrijden onmiddellijk moeten worden gestaakt als een speler of wedstrijdofficial wordt geraakt door een voorwerp uit het publiek.

READ  "Het wordt een mooi project in de toekomst"

Ze besloten ook dat als een voorwerp van het terras wordt gegooid en mist, het spel wordt opgeschort en de spelers naar de kleedkamer worden gestuurd. Als het een tweede keer gebeurt, wordt de wedstrijd onmiddellijk stopgezet.

Onder de nieuwe richtlijnen werden veel wedstrijden gestaakt en achter gesloten deuren hervat, waarbij spelers tijdelijk van het veld werden verwijderd.