april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een gijzelingsdrama speelt zich af in een Nederlandse stad waar een verdachte wordt gearresteerd

Een gijzelingsdrama speelt zich af in een Nederlandse stad waar een verdachte wordt gearresteerd

Taal [Netherlands]31 maart: Een man werd gearresteerd na een gijzeling in een bar in de centraal Nederlandse stad Ede, meldde CNN, daarbij verwijzend naar lokale autoriteiten.

Volgens de lokale politie leidde de gebeurtenis tot de evacuatie van ongeveer 150 nabijgelegen woningen. Hoewel het motief van de dader onduidelijk was, hielden ambtenaren vol dat er geen tekenen van terrorisme waren.

Petticoat Cafe, een lokaal etablissement dat een bar en een nachtclub combineert, zou het decor zijn voor de inval, meldde CNN, onder verwijzing naar De Telegraaf.

Eerder op zaterdagochtend werden drie gijzelaars vrijgelaten, gevolgd door de vrijlating van één laatste gijzelaar op die dag.

Burgemeester Rene Verhulst zei tegen verslaggevers op een persconferentie na het incident dat de gijzelaars werknemers leken te zijn die de bar aan het schoonmaken waren.

Tijdens het gesprek zei officier van justitie Martin Kunst, die aan de zijde van Verhulst stond, dat de verdachte meerdere messen en een rugzak bij zich had, waarvan de inhoud niet openbaar is gemaakt. Kunst merkte ook op dat de verdachte een eerder strafblad had en eerder was veroordeeld voor een misdrijf.

Kunst legde uit dat agenten als onderdeel van hun onderzoek het motief en de gemoedstoestand van de verdachte zullen onderzoeken.

Foto's van de scène lieten een aanzienlijke politie-aanwezigheid zien, waaronder zwaarbewapende agenten. De Telegraaf maakte bovendien melding van de betrokkenheid van een onderhandelaar.

Verhulst omschreef het incident als een “verschrikkelijke situatie” en betuigde zijn solidariteit met de slachtoffers, meldt CNN.

READ  Een Nederlandse robot detecteert en verwijdert zieke bollen

Disclaimer: dit bericht is automatisch gepubliceerd vanuit een feed van een bureau, zonder enige wijziging in de tekst, en is niet beoordeeld door een redacteur.