mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een derde Nederlandse toerist overleed aan verwondingen tijdens een lawine in Oostenrijk;  In het vierde ziekenhuis

Een derde Nederlandse toerist overleed aan verwondingen tijdens een lawine in Oostenrijk; In het vierde ziekenhuis

Eén van de twee Nederlandse toeristen die levend uit een lawine in de Oostenrijkse Alpen zijn gered, is overleden aan zijn verwondingen, zo maakte de politie in Tirol donderdag bekend. Twee andere Nederlanders die met hen meereisden, werden bij hun berging dood aangetroffen. De vier maakten deel uit van een 17-koppige skitourgroep uit Nederland.

Het slachtoffer, dat aan zijn verwondingen bezweek, werd aanvankelijk behandeld op de stortkegel, waar hij dood werd verklaard. De andere persoon die levend werd gered, werd naar een ziekenhuis in Jams gebracht, maar hun toestand is niet levensbedreigend, aldus de politie in een update. De berggidsen wisten de overige 13 in veiligheid te brengen.

De plaatlawine vond net voor 11.00 uur plaats en vormde een bedreiging voor de reisgroep en hun vier Oostenrijkse berggidsen. Ze toerden door de regio Niedertal ten oosten van de Talleitspitze in de Ötztaler Alpen op ruim 3.400 meter hoogte.

Op weg naar de plaatselijke berghut Martin-Busch-Hoote, ongeveer 2.500 meter verderop, werden ze getroffen door een sneeuw- en ijsblok van 180 bij 80 meter. De lawineplaat was ongeveer even groot als twee voetbalvelden. Het incident leidde tot een massale reactie van de autoriteiten in het gebied.

Bergreddingsteams uit vijf gemeenten bestaan ​​uit vijf helikopterteams, vier politiepatrouilles, drie politie-alpinisten, twee reddingshondenteams, verschillende brandweerteams, één crisisteam, een Rode Kruis-coördinator met twee ambulances en een senior spoedarts. Volgens eerdere berichten was het gebied nabij het Soldense dorp Vent alleen per helikopter bereikbaar.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde het ANP dat een delegatie uit Nederland naar de regio was gestuurd om diplomatieke bijstand te verlenen. Het omvat de ere-ambassadeur van Tirol en Vorarlberg, Dr. Harald Kom is gevestigd in Innsbruck. Vanuit de ambassade in Wenen werd ten minste één personeelslid uitgezonden.

READ  Uitrusting en herinneringen van Dutch Springs, van kajaks tot graafmachines, zijn beschikbaar op online veiling | Regionaal nieuws van Lehigh Valley