De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Austin FC bereikt een akkoord over de ondertekening van de Nederlandse vleugelaanvaller Cheick Toure

Exclusief – Austin FC heeft overeenstemming bereikt over een deal teken vrije speler Nederlandse buitenspeler Cheick Toure, 90 min begrijpt.

The Verde en Black zijn druk bezig hun selectie te versterken na een indrukwekkend seizoen 2022 waarin ze als tweede eindigden in de Western Conference en de MLS Cup Playoffs voor de eerste keer en helemaal naar de finale van de Western Conference.

Het is duidelijk dat sportief directeur Claudio Reyna en hoofdcoach Josh Wolff de voorhoede van het team graag willen versterken. 90 min kan onthullen dat Austin al een deal heeft gesloten om Toure, 21, te contracteren met een aankondiging van de verwachte transfer tijdens de kerstperiode.

Touré arriveert in Q2 Stadium met veel pedigree en speelde de afgelopen twee jaar 48 keer voor de tweede reeks van PSV Eindhoven, Jong PSV. Dat volgt op drie jaar bij mede-Nederlandse reuzen Feyenoord, waar Touré op verschillende jeugdniveaus speelde en zelfs zijn Eredivisie-debuut maakte als invaller in de tweede helft in een 5-0 overwinning op Willem II in augustus 2017.

Op alle niveaus voor PSV en Feyenoord samen scoorde Touré 26 doelpunten en 14 assists in 140 wedstrijden.

Op het internationale toneel is Touré drie keer gemaximeerd voor Nederland op jeugdniveau en scoorde hij eenmaal voor de U19’s in een 4-0 overwinning tegen Armenië in november 2018.

Toure – een rechtsbenige vleugelspeler die vanaf de linkerflank invalt – sluit zich aan bij onder meer Sebastian Driussi, Moussa Djitte, Ethan Finlay en Diego Fagundez in de aanvaller van Austin FC.

Bekijk nu het verhaal van Charlotte FC’s reis naar MLS in The Making of Charlotte FC van 90 minuten, gepresenteerd door DoorDash, op kanalen van 90 minuten. Abonneer je op ons nieuwe Amerikaanse YouTube-kanaal.

READ  KOLOM: Er zijn Nederlandse ovenlessen voor jongeren | Nieuws