juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Bros, IBD-aandeel van de dag, stijgt voorbij kooppunten

Dutch Bros, IBD-aandeel van de dag, stijgt voorbij kooppunten

Nederlandse Broers

Nederlandse Broers

BROS


$ 6.92


12,39%


132%

IBD-voorraadanalyse

  • Wist 62.11 kooppunt van beker-met-handvat basis binnen grotere consolidatie
  • Relatieve sterkte lijn boven cup-base hoog
  • Omzetgroei sterk bij snelle expansie

Samengestelde beoordeling

Ranking branchegroep

Opkomend patroon

Beker met handvat

* Geen realtime gegevens. Alle getoonde gegevens zijn vastgelegd om 15:08 EDT op 29-03-2022.

Dutch Bros is dinsdag de IBD-aandeel van de dag, aangezien de drive-thru coffeeshop op koers blijft voor snelle groei, ondanks de tegenwind van arbeid en inflatie. BROS-aandelen werden warm tijdens de beursactie van dinsdag, voorbij een vroege instap en vervolgens een officieel kooppunt.
x‘Broista’-kracht

The Grants Pass, Oregon, Chain heeft het “grote ontslag” – een uittocht van arbeiders die op zoek zijn naar groenere weiden – omzeild, zei CEO Joth Ricci tijdens de winstoproep van 1 maart.

Hoewel de omzet op winkelniveau hoog klinkt, met 56% in het vierde kwartaal, richtte Ricci zich op regionale operators, die meerdere winkels beheren. Onder deze groep “hebben we een vrijwel onbestaande omzet”, zei Ricci. Hij noemt een cultuur waarin de mens centraal staat, mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en financiële prikkels.

Die loyaliteit is de sleutel tot de ambities van Dutch Bros om te groeien van 538 winkels eind 2021 naar 4.000 in de komende 10-15 jaar, inclusief 125 nieuwe vestigingen in 2022. Dat volgt op 98 openingen vorig jaar.

“Momenteel hebben we bijna 200 volledig gekwalificeerde kandidaten voor regionale operatoren in de pijplijn, klaar om een ​​markt te runnen,” zei Ricci. Die toekomstige operators zijn gemiddeld ongeveer 6,5 jaar in het Nederlandse Bros-systeem en werken zich omhoog van “Broista”, zei hij.

Snelle service

Dutch Bros legt de nadruk op snelheid, kwaliteit en service, klanten begroeten voordat ze de drive-thru bereiken en bestellingen opnemen met tablets. De lancering vorig jaar van de Dutch Rewards-app, die eind 2021 3,2 miljoen gebruikers had, is bedoeld om het proces te versnellen en tegelijkertijd bij te dragen aan wat grotere bestellingen en frequentere bezoeken.

De omzet in dezelfde winkel groeide in het vierde kwartaal met 10,1% ten opzichte van het vorige kwartaal. de periode van een jaar geleden. Dat weerspiegelt slechts gedeeltelijk de prijsstijging van 2,9% in november, de eerste van Dutch Bros sinds Covid toesloeg.

Te midden van de druk op de arbeids- en voedselinflatie investeert Dutch Bros ook fors. De kapitaaluitgaven zullen dit jaar variëren van $ 175- $ 200 miljoen, inclusief $ 15 – $ 20 miljoen voor een nieuwe koffiebranderij om toekomstige groei mogelijk te maken.

Dat betekent dat de uitbetaling van de inkomsten kan worden uitgesteld. Analisten zien volgens Zacks Investment Research de aangepaste winst per aandeel in 2022 met 3% stijgen, vóór 60% in 2023.

De omzetgroei was sterk en gestaag, met een stijging van 49%, 53%, 50% en 56% in de laatste vier kwartalen.

Nederlandse Bros Stock

Dutch Bros voorraad, een sept. 2021 IPO, had een zinderend debuut. Na een prijsstelling op 23, sloot het BROS-aandeel zijn eerste sessie af op 36,68, een niveau dat het nog moet ondergraven.

BROS-aandelen renden zo hoog als 81,40 op november. 1, en is niet dicht bij die hoogten teruggekomen. Maar volatiliteit rond een IPO is niet ongebruikelijk.

Het is logisch om ons te concentreren op de laatste consolidatie die de BROS-aandelen hebben bereikt sinds ze op 2 februari een tussentijdse piek van 63,20 bereikten. 7.

Dat biedt een mooi beker-met-handvatpatroon van 6 weken, met een kooppunt van 62,11, 10 cent boven het handvat van 22 maart.

Dutch Bros-aandelen stegen dinsdag met 12% tot 62,77 en bereikten het beste niveau sinds november. Op dinsdagochtend kwamen agressieve handelaren vroeg binnen toen BROS-aandelen de neerwaartse trend binnen het handvat doorbraken.

De relatieve krachtlijn, hoewel ver verwijderd van alle hoogtepunten, stijgt boven het hoogtepunt van zijn korte cupbasis.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

IBD-scherm van de dag: 3 aandelen in de buurt van kooppunten met stijgende winstramingen

IBD Digital: ontgrendel vandaag nog de premium aandelenlijsten, tools en analyses van IBD

Waarom deze IBD-tool het zoeken naar topaandelen vereenvoudigt

Vind de beste groeiaandelen van vandaag om te bekijken met IBD 50

READ  Het Nederlandse parlement steunt Taiwan in Interpol