juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Door Interpol gezochte Nederlands-Albanese crimineel aangehouden in Ecuador

Een door Interpol gezochte Nederlands-Albanese “fruithandelaar” op verdenking van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie is op 2 maart aangehouden in Ecuador. De politie in het land kreeg volgens het AD een tip dat de 55-jarige Nezdet V. in een buitenwijk van Guayaquil, de grootste stad van Ecuador, woonde.

V. is op weg naar huis in zijn Ford aangehouden in de buurt van een tankstation en zal worden uitgeleverd aan Nederland. Officieel geregistreerd als fruithandelaar, werd hij enkele weken geleden onder de rode vlag van Interpol geplaatst op verdenking van handel in harddrugs.

Dit is niet de eerste arrestatie van Nezdet V. – hij werd ook in 2012 op verzoek van de Belgische autoriteiten aangehouden in Peru, maar vluchtte met zijn gezin naar Ecuador voordat hij aan België kon worden uitgeleverd.

Ook zou hij nog een straf uitzitten voor cocaïnesmokkel die hij in 2011 optrad, toen hij betrokken was bij de invoer van 400 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. V. zal deze straf waarschijnlijk in België moeten uitzitten als hij wordt uitgeleverd aan Nederland, aldus het AD.

READ  DC - Dutch Tulip Days bloeit met duizenden bloemen in NBC4 Washington