mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze Nederlandse ‘Bitcoin-familie’ emigreerde naar ‘Bitcoin Heaven’ Portugal voor belastingvrije cryptografie

Om de crypto-rage naar een heel nieuw niveau te tillen, is een Nederlands gezin naar Portugal geëmigreerd, omdat het land nul belasting heft op crypto. In de volksmond bekend als de ‘Bitcoin-familie’, verklaarde het hoofd Didi Taihuttu dat de familie zich vestigt in Portugal, een land dat wordt aangeprezen als Europa’s ultieme crypto-belastingparadijs.

Didi Taihuttu

Lees ook: Hoe NFT-verkopen het leven van 36 jaar transformeerden van slechts $ 10 op een bankrekening naar meer dan $ 100.000 verdienen

40 landen gereisd

Het Nederlandse gezin van vijf heeft de afgelopen vijf jaar de wereld over gereisd en tijd doorgebracht in niet slechts een of twee, maar 40 landen! En daarna vestigden ze zich in Portugal, dat nul belasting op bitcoin heft. Dit maakte Portugal tot een bestemming die te mooi was om genegeerd te worden voor dit gezin.

Taihuttu zei, zoals vermeld door CNBC “Je betaalt in Portugal geen vermogenswinstbelasting of iets anders op cryptocurrency. Zolang je geen cryptocurrency verdient voor het verlenen van diensten in Portugal, ben je vrij. Dat is een heel mooie bitcoin-hemel.”

De Bitcoin-familie houdt de wereld ook op de hoogte via posts op sociale media over hun status en ook rond cryptocurrencies.

De grote beslissing van 2017

In 2017 namen Didi Taihuttu, zijn vrouw en drie dochters een grote beslissing. Ze liquideerden alles wat ze bezaten, ruilden een huis van 2500 vierkante meter en vrijwel al hun aardse bezittingen in voor Bitcoin en een leven dat zich voortbewoog op de weg, over de hele wereld. Dit was allemaal in de tijd dat de prijs van Bitcoin net rond de $ 900 lag.

READ  Kijk eerst naar de belangrijkste pagina van de Super League in het Nederlandse cricketgeschiedenisboek, zegt de coach

Sindsdien is ’s werelds grootste cryptocurrency Bitcoin steeds hoger gestegen, met een piek tot meer dan $ 68.000 in november 2021. Momenteel zweeft het rond de $ 43.000 en eindigde gisteren (9 februari 2022) boven de $ 44.000.

Lees ook: ’s Werelds eerste NFT-restaurant dat in 2023 in New York wordt geopend

Crypto-holdings van de Bitcoin-familie

Hoewel het hoofd van de familie Taihuttu naar verluidt niet de exacte grootte van hun crypto-nestei zal onthullen, zegt hij dat: hij beschermt het cryptofortuin van de familie in geheime kluizen op vier verschillende continenten, dus vermoedelijk is hun crypto-inleg aanzienlijk en groot genoeg om het de moeite waard te maken om de wereld rond te reizen om het in te wisselen.

Voor degenen die zulke enorme crypto-holdings hebben, zijn de belastingvoordelen in Portugal zeker een groot voordeel.

Zelfs de broers en zussen van Taihuttu zouden ook de overstap kunnen maken naar crypto-belastingparadijs Portugal, waar zijn broer en zus naar verluidt hun huizen al verkopen en dat geld in Bitcoin investeren.

Didi Taihuttu is hier dolblij mee en zei: “We zullen allemaal samen reizen als één grote bitcoin-familie, wat natuurlijk heel cool is.”

Lees ook: Landen waar cryptocurrency momenteel is verboden

Portugal’s 0% belasting op Bitcoin

Portugal beschouwt cryptocurrencies als een vorm van betaling, wat op zich al een groot onderscheid en game-changer is met betrekking tot belastingenten opzichte van sommige andere landen die crypto als eigendom of actief behandelen en daarom dienovereenkomstig belasten.

In Portugal zijn vermogenswinsten die voortvloeien uit cryptotransacties zoals uitbetalingen en crypto-naar-crypto-transacties niet onderworpen aan persoonlijke inkomstenbelastingen, wat impliceert dat winsten uit het kopen of verkopen van cryptocurrency, net als bij andere fiat-valuta’s, niet worden belast.

READ  BEKIJK: Nederlandse politie verwijdert barricades bij de Amsterdamse universiteit te midden van pro-Palestijnse protesten

Dit betekent ook dat cryptotransacties of betalingen, evenals het inwisselen van Bitcoin voor fiatgeld, niet onderworpen zijn aan heffing van btw of btw.

Dit alles maakt Portugal zeker een aantrekkelijke plek voor crypto-gebruikers om te wonen, nietwaar?

Maar de enige uitzondering in het genereuze crypto-schema van Portugal heeft betrekking op de in Portugal geregistreerde bedrijven die in crypto handelen. Dergelijke bedrijven worden onder bepaalde omstandigheden geconfronteerd met bepaalde belastingen.

Volgens Taihuttu van de Bitcoin-familie “Als je cryptocurrency verdient door diensten te verlenen in Portugal, moet je belasting betalen over die cryptocurrencies, maar ik verdien momenteel niets in Portugal. Dus voor mij is het 0% belasting. ”

Lees ook: De ‘$ 3 NFT Selfies’ van deze Indonesische student zijn nu miljoenen waard!

Voor meer van dergelijke interessante inhoud en het laatste financiële nieuws, blijf lezen waard. Klik hier.