mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze groep vrouwen in Raj heeft beroemde klanten, waaronder de Nederlandse koningin

Door Archana Sharma

Jaipur, 10 oktober (IANS): Begumcore, een klein dorp in Rajasthan, schrijft een geweldig verhaal over duurzaamheid, met dank aan Saheli Women, een non-profitorganisatie die hier actief is, wiens impact kan worden geposeerd voor een foto door de Koningin der Nederlanden en andere wereldberoemdheden die prachtig gekleed zijn door deze groep .

Onder leiding van Madhu Vaishnav reikt de NGO, die ongeveer 80 vrouwen omvat, internationale klanten aan en creëert ze betekenisvolle kansen op het levensonderhoud voor vrouwen door middel van het ontwikkelen van vaardigheden door kleding, accessoires en huishoudelijke apparaten te produceren in samenwerking met internationale modemerken.

Haar beroemdheid droeg de jurk van deze NGO in de Koningin der Nederlanden 2020.

Onlangs onthult een andere beroemdheid Livia Firth, een consequente activist en de vrouw van acteur Colin Firth, de outfit die door de groep is gemaakt.

Livia zei op haar Instagram-handvat: “Ik ben trots om het verhaal van Bharati te dragen, de vrouw die deze jurk heeft gemaakt @_saheliwomen ??

Madhu Vaishnav, oprichter van de NGO, zegt: “Het maakt niet uit wie onze kleding draagt, maar ze moeten het Indiase handweefsel begrijpen en de inspanning van de mensen die ze maken. Het dient ons doel, in feite droegen veel beroemdheden onze kleding.”

In Saheli-vrouwen mogen teamleden hun vakanties, werkuren en werkschema’s doen. De conservatieve manier van werken is niet van toepassing op Indiase vrouwen, vooral plattelandsvrouwen, omdat zij zorgen voor kinderen, dieren en gezinnen. Daarom krijgen vrouwen de vrijheid om te werken zoals ze willen, zegt Wine.

Ze deelt haar verhaal en zegt: “Ik ging naar UC Berkeley voor een diploma, en zes jaar nadat ik terugkwam, registreerde ik me bij een NGO en analyseerde ik hoe een gemeenschap sterker kan worden. Langzaam begonnen de dingen vorm te krijgen, en we gingen vooruit .”

READ  De Nederlandse bakkers maken oud brood weer vers door recycling

Toen haar werd gevraagd wat haar motiveerde om verder te studeren, zei ze: “Toen mijn kinderen klein waren, wilde ik naar het hoger onderwijs. Hoewel ik uit een middenklassegezin kwam, waren mijn dromen groot. Ik nam het kwalificerende examen, slaagde erin, en verliet mijn kinderen. Ik ging met mijn schoonmoeder naar Amerika. Ik kende geen Engels, maar leerde ik geleidelijk aan.”

Saheli begon te werken met vrouwelijke migranten uit Pakistan. Dit zijn vrouwen die na hun komst naar India geen kansen hebben en ondersteuning nodig hebben. Ze hebben nu inkomen.

Saheli (d.w.z. vriendin) is slechts vijf vrouwen en ongeveer 80 ambachtslieden werken samen. “Het is meer dan alleen een gemeenschap, het is meer een familie”, zegt Madhu.