mei 23, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze dieren versloegen de markt!

We zijn gewend om ons financieel advies te krijgen van professionals. Ook op TV zien we de ene expert na expert zijn of haar visie geven op waar het nou heen gaat met de beurs. Veel mensen vertrouwen hun geld ook toe aan professionele handelaren die voor hun vaak prima rendementen behalen.

Geld toevertrouwen aan professionele handelaren is waarschijnlijk al zo oud als de beurs zelf. Daar tegenover staat een vrij lange traditie van onderzoekers die dieren inzetten om te kijken of hun willekeurige gedrag omgezet kan worden naar succesvolle strategieën in het beleggen. En het is enigszins pijnlijk om toe te geven, maar een dier heeft meer dan eens hoger rendement behaald dan de markt in zijn geheel. Dus, wie zijn deze superbeleggers? Wat is hun handelsstrategie?

Orlando de kat

In 2012 is een onderzoek opgezet waarin drie groepen werden uitgenodigd om tegen elkaar te spelen met fictief geld. Het doel van het spel was om het hoogste rendement te behalen. De eerst groep bestond uit doorgewinterde beleggers met jarenlange ervaring, de tweede groep bestond uit een klas scholieren en de laatste groep bestond uit een kat en zijn favoriete speeltje. En wat bleek na een jaar beleggen? Orlando was de winnaar!

Op één aandeel na stegen alle aandelen van Orlando tijdens de laatste drie maanden van het jaar, inclusief het specialistische plastic- en schuim bedrijf Filtrona, dat Orlando in september haastig had geruild voor een slecht presterende Scottish American Investment Trust. Heeft u nu ook de behoefte om net als Orlando de kat de markt te verslaan? Kijk voor meer informatie eens hier.

READ  Competitief Dubbel Nederlands team demonstreert spel op evenement Windsor Historical Society |

Mr. Goxx

Meneer Goxx is een beurshandelaar die hogere rendementen behaalt dan enkele van de grootste namen in de financiële wereld. Hij is… een hamster! Zijn rendement van bijna 20% sinds hij in juni begon met handelen, overtreft momenteel de S&P 500, Cathie Wood en Warren Buffett’s Berkshire Hathaway. Naast zijn kooi heeft de hamster nog een kantoortje.

Het kantoor van de hamster is uitgerust met een rad en twee tunnels die zijn handel mogelijk maken. Het rad draait door een set van ongeveer 30 cryptovaluta, waarvan er één wordt “geselecteerd” nadat hij is uitgestapt. Wanneer meneer Goxx uit het rad stapt, kan hij door een van de twee tunnels in zijn kantoor gaan. De ene heeft het label ‘kopen’ en de andere ‘verkopen’. Afhankelijk van de tunnel die hij doorloopt, vindt er automatisch een koop- of verkooporder plaats op een online crypto-uitwisseling met echt geld.

Koeien

Ten slotte is er nog het experiment met een groep koeien die erin slaagden professionele handelaren te evenaren door op een veld hun behoefte te doen. Daar waar het neerviel, werd door de onderzoekers aangemerkt als welk aandeel gekocht moest worden. Simpel, maar effectief dus!