november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Uitspraak uitgesteld voor verdachten moord Nederlandse journalist – The Journal

Een rechtbank in Amsterdam heeft de uitspraak uitgesteld in het proces tegen twee mannen die worden beschuldigd van moord bij de dodelijke schietpartij op de bekende Nederlandse misdaadverslaggever Peter R.

DEN HAAG, Nederland (AP) – Een rechtbank in Amsterdam heeft vonnissen uitgesteld in het proces tegen twee mannen die worden beschuldigd van moord bij de dodelijke schietpartij op de bekende Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries nadat officieren van justitie de rechters maandag hadden verteld dat ze in het jaar nieuw bewijs hadden -oud onderzoek.

De rechters van de Amsterdamse rechtbank zouden donderdag uitspraak doen over de vermeende schutter en de chauffeur van de vluchteling, die beiden waren gearresteerd kort nadat De Vries op 6 juli vorig jaar in een Amsterdamse straat werd neergeschoten. Hij stierf negen dagen later op 64-jarige leeftijd.

De aanklagers gaven geen details over het nieuwe bewijs, dat volgens hen afkomstig is van een getuige wiens identiteit voor het publiek wordt afgeschermd. Ze drongen er bij de rechtbank op aan de uitspraken die donderdag moesten worden uitgesteld niet uit te stellen, omdat het nieuwe bewijsmateriaal de zaak tegen de vermeende schutter en chauffeur niet veranderde.

De afgelopen dagen zijn er nog drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar de opdracht voor de moord op De Vries.

De rechtbank heeft na de zomer een nieuwe zitting in het proces gepland.

BESTAND – Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries kijkt toe, voorafgaand aan het bijwonen van een live tv-show in Amsterdam, Nederland, donderdag jan. 31 december 2008. Aanklagers zeggen dat twee verdachten van de moord een jaar geleden op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries in het buitenland zijn gearresteerd, een dag nadat de vermoedelijke “directeur” van de schokkende moord was aangehouden. Het landelijk parket zei dinsdag 5 juli 2022 dat op de voormalige Caribische kolonie Curaçao een 27-jarige man is aangehouden en in Spanje een 26-jarige man. (AP Foto/Peter Dejong, Bestand)

READ  Uitslag WK Para Dressuur: Nederland wint teamgoud