juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

DeRocher domineert in Nederlandse honkbalzege

DeRocher domineert in Nederlandse honkbalzege

AUBUNDALE, VLA. – Een geweldige lente ging door op de plaat voor de rechtervelder van Central College baseball Colton De Rocher (tweedejaars, Sioux City, East HS) in een 13-12 overwinning op Bowdoin College (Maine) donderdag.

De Nederlanders (7-1) stonden tweemaal achter en werden op 12-12 geknoopt voordat back-to-back schijn door de Polar Bears (3-5) werper in de negende inning het winnende punt scoorde.

DeRocher reed in vijf runs van de nr. 4e plek in de line-up, een evenaring van een schoolrecord voor hits in een spel met vijf.

“Hij was bijna een last-minute schram omdat hij voedselvergiftiging had”, coach Casey Klunder zei. “Hij was er vandaag mee bezig. Hij sloeg op alle punten en was veel beter met twee strikes. Hij kreeg nog een paar ballen in het spel en die vielen vandaag. En goed voor hem, want we hadden al zijn RBI nodig.”

Linkervelder Ian Boline (senior, Alburnett), middenvelder Logan McCoy (tweedejaars, Galva, Alta-Aurelia HS) en tweede honkman Lucas Farren (senior, Yorkville, Illinois) elk voegde een paar hits toe.

Marcus Wenzel (senior, Chicago, Illinois, Luther North College Prep) was de winnende werper na het gooien van de laatste negen nullen. Kurby Klinkers (junior, Waverly, Waverly-Shell Rock HS) begon de wedstrijd en ging drie innings. Nathan McCombs (tweedejaars, Treynor) gooide de middelste drie innings. Elk stond vier runs toe.

‘Nathan heeft het schip weer rechtgezet na een moeilijke start,’ zei Klunder. “Het is mijn schuld omdat ik Kurby in één inning te lang verliet. Eén keer door de slagvolgorde was het plan voor hem vanaf het begin en ik werd hebzuchtig. Het positieve voor Nathan was dat hij beter eindigde dan hij begon.”

READ  Afghaans-Nederlandse artiest Fertus Woosi heeft nieuwe single "Dolorate" uitgebracht

Op de honkpaden had McCoy een gestolen honk en Oranje schoof ook op na drie wilde worpen en een doorgeschoten bal.

“Ik hou van de manier waarop we de honken runnen,” zei Klunder. “We zijn agressief en opportunistisch geweest. Boline stond op de tweede plaats en hij brak niet door toen hij derde werd op een wilde worp en hij scoorde nadat de catcher hem had gebombardeerd. Dat kwam omdat hij opportunistisch was.”