mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse rechtbank veroordeelt Tornado Cash-ontwikkelaar tot 64 maanden wegens het witwassen van geld

De Nederlandse rechtbank veroordeelt Tornado Cash-ontwikkelaar tot 64 maanden wegens het witwassen van geld

De rechtbank Oost-Brabant in Nederland heeft Alexey Pertsev, mede-ontwikkelaar van Tornado Cash, veroordeeld tot 64 maanden gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij de creatie en het onderhoud ervan. Crypto-mixtool. De rechtbank beweert dat Tornado Cash ‘criminele activiteiten en terrorisme’ faciliteert.

Bertsev creëerde samen met twee andere individuen Tornado Cash, een hulpmiddel om de oorsprong, het eigendom en de bestemming van cryptocurrency-transacties te verbergen.

Tornado Money werd beschuldigd van het faciliteren van een witwasoperatie van $ 2 miljard

De Hoorzitting Tornado Cash zou hebben geholpen bij het witwassen van ongeveer $1,2 miljard aan Ethereum (ETH), verkregen uit 36 ​​verschillende diefstallen of hacks. Wanneer we echter de parameters voor het selecteren van deze hacks in ogenschouw nemen, bedraagt ​​de geschatte geldwaarde meer dan 2,2 miljard dollar.

De rechtbank erkende ook de mogelijkheid van het witwassen van cryptocurrency door andere misdaden. Ondanks de bewering van Bertsev dat Tornado contant geld wil leveren Privacy-oplossingen De rechtbank oordeelde dat de tool zich actief bezighield met het witwassen van geld, zonder de bedoeling criminele activiteiten voor de cryptogemeenschap te faciliteren.

De rechtbank stelde dat Bertse en zijn medeoprichters verantwoordelijk waren voor de werking van de tool en het “ontbreken van maatregelen om misbruik te voorkomen”. De rechtbank beweert dat ze Tornado Cash hebben gecreëerd met volledige kennis van het potentiële gebruik ervan Financiële fraude.

De rechtbank stelt verder dat Bertsev op de hoogte was van discussies in chatgroepen over de gestolen ether en cryptocurrency die in Tornado Money was gestort. Niettemin bleef hij het instrument ontwikkelen en leveren zonder beperkingen of restricties op te leggen.

READ  Nederlandse cricketcoach Ryan Campbell stabiel na hartaanval

Arrestaties en aanklachten

Tornado Cash is ontworpen om maximale anonimiteit te bieden en verduistering, identificatie, controle of onderzoek uit te dagen. Een Nederlandse rechtbank stelt dat automatische uitvoering van geheime acties voor het witwassen van geld criminele gebruikers aantrekt.

De rechtbank merkte op dat voor bijna $450 miljoen aan cryptocurrency werd gestolen in de beruchte “Oxy Infinity Hack” door een beruchte Noord-Koreaanse hackorganisatie. De Lazarus-groep Tornado heeft het geld gestort en vervolgens witgewassen, wat de “aanzienlijke waarde van het instrument voor de criminele onderwereld” onderstreept.

De rechtbank accepteerde het pleidooi van de aanklager en veroordeelde Bertsev tot 64 maanden gevangenisstraf. De rechtbank oordeelde tegen de teruggave van Bertchevs in beslag genomen Porsche en cryptocurrency ter waarde van ongeveer 1,9 miljoen euro.

Zoals gerapporteerd door BitcoinistRoman Storm, een van de andere oprichters van Tornado Cash, werd vorig jaar in de VS gearresteerd, terwijl een derde medeoprichter, Roman Semanov, voortvluchtig was en werd beschuldigd van het witwassen van geld.

Tornado-munt
Een 1D-grafiek toont de waarde van de totale crypto-marktkapitalisatie op $2,1 biljoen. Bron: Totaal op TradingView.com

Op het moment van rapportage bedraagt ​​de totale waardering van de cryptocurrency-markt $2,1 biljoen. De marktleidende cryptocurrency Bitcoin (BTC) wordt momenteel verhandeld voor $61.800. Hierdoor wordt de steunlijn van Bitcoin herzien op $61.000, wat van cruciaal belang is om verdere neerwaartse bewegingen te voorkomen.

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock, grafiek van TradingView.com