mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse mannen geven een sterke start aan het EK Hockey in Amsterdam

De openingsdag van het Eurohockkampioenschap in Amsterdam betekende een bemoedigende overwinning voor het Nederlands herenteam, dat geschikt was voor hun uitdaging op eigen bodem.

In de tweede wedstrijd van de dag met de heren Poule B versloegen ze Frankrijk met 3-0 in het Wagner Stadion.

Doelpunten van Zip Johnson, Thierry Brinkman en Jeroen Hertzberger werkten tegen 12 van de derde gerangschikte teams in Europa.dit Rangschik vijanden.

Ze bezetten nu de tweede kwalificatieplaats voor de halve finale in Poule B met een doelsaldo achter Duitsland, dat een geweldige start van het kampioenschap kende.

De Duitsers, vijfde op de Europese mannenlijst, zakten 18ditPoule B versloeg Wales met 8-1 en vestigde zich daarmee in de kwalificatiegroep.

Zeven verschillende Duitse spelers stonden op het wedstrijdformulier, waarbij Konstantin Stipe twee doelpunten maakte.

Gareth Furlong scoorde 21 minuten later een solo-antwoord voor Wales.

De Nederlandse mannen, derde gerangschikt in Europa, zullen profiteren van de kansen om België, de wereld en de verdedigende kampioenen thuis te verslaan.

Dat voordeel weegt zwaar op het feit dat de Europese hockeyfederatie verwacht dat “duizenden” toeschouwers de eerste kans om de wedstrijd gedurende bijna 18 maanden te bekijken vanwege COVID-19-beperkingen – en er was een prijzenswaardig publiek vanavond voor de gastheren.

Maar de oranje hete favorieten om goud te winnen zijn de Nederlandse vrouwen, die uitkijken naar een derde opeenvolgende titel om door te gaan met drie opeenvolgende WK-overwinningen.

Het Nederlands damesteam speelt tegen Ierland in de WK-finale van 2018 en tegen Spanje en Schotland in Pool Evil.

Poule B van het damestoernooi bestaat uit Engeland, Italië, Duitsland en België.

READ  Nederland gaat vier nieuwe onderzeeërs bestellen bij Franse scheepsbouwer

In 2019 werden de Belgische mannen die het eerste EK hockey in Engeland en Wales wonnen getrokken naar de wedstrijd in Poule A tegen Spanje.

De top vijf van de finishers kwalificeert zich voor de 2023 Men’s Hockey World Cup, die in India wordt gehouden.

Nederlandse vrouwen en Belgische mannen strijden vers van het behalen van de Hockey Pro League-titels afgelopen weekend.