juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlander die gebeten werd door een slang in de badkamer wordt herbouwd

Artikel inhoud

Een man uit Nederland moest een reconstructieve operatie aan zijn penis ondergaan nadat hij in de badkamer door een cobra was gebeten.

Artikel inhoud

Toen hij in het ziekenhuis aankwam, waren zijn geslachtsdelen gezwollen en dieppaars, wat volgens artsen een teken is van scrotumnecrose – gewoonlijk aangeduid als “vleesetende ziekte”.

Volgens het medisch rapport kreeg hij verschillende doses specifiek niet-slangengif-antiserum en breedspectrumantibiotica.

“Scrotale necrose omvatte naar verluidt de hele fascia (van de huid tot het binnenste sperma) en werd verwijderd met uitgebreide marges”, las het rapport. “Het defect in de penisschacht werd behandeld met oppervlakkige decompressie en een vacuümhulp-sluitpomp.”

Onze excuses, maar deze video kan niet worden geladen.

Negen dagen later keerde de man terug naar Nederland, waar een plastisch chirurg “de penis ontleedde en het dode weefsel van het corpus spongiosum tot aan de voorhuidplooi uitbreidde”.

Daarna werd vanaf zijn middel een lijm over zijn penis geplaatst.

Twee weken later werd hij ontslagen uit het ziekenhuis.

Tijdens de vervolgbijeenkomst van die persoon ontdekten de artsen dat de wonden met succes waren genezen en dat de functie en het gevoel van zijn penis volledig waren genezen.

READ  De winst van de Nederlands-Bangla Bank steeg in het derde kwartaal met 31%