juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De grote vier Nederlandse steden geven de voorkeur aan lagere snelheidslimieten om verkeersdoden terug te dringen

De grote vier Nederlandse steden geven de voorkeur aan lagere snelheidslimieten om verkeersdoden terug te dringen

Foto: Depositphotos.com

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben de Tweede Kamer en het kabinet schriftelijk verzocht om een ​​maximumsnelheid van 30 km/u op de meeste stedelijke wegen. Parole zei Op woensdag.

Steden zeggen dat de verhuizing kan leiden tot een aanzienlijke vermindering van het aantal mensen dat omkomt bij verkeersongevallen. De helft van de wegen in de vier steden heeft al een snelheidslimiet van 30 km/u, maar volgens ambtenaren moet er meer gebeuren.

Ebert de Vries, hoofd van het verkeer in Amsterdam, vertelde het AD dat 80% van de verkeersslachtoffers gewond raakt op wegen met snelheden tot 50 km/u. “In onze steden was er meer ruimte voor auto’s, maar nu staat het levensonderhoud voorop”, zei hij. ‘Als we voetgangers en fietsers beter willen beschermen, moeten we in actie komen.’

Daarnaast zullen elektrische scooters, snelle elektrische fietsen en andere lichte elektrische voertuigen allemaal van het fietspad naar de weg moeten, zegt De Vries.

In 2020 zullen 610 mensen zijn omgekomen bij verkeersongevallen, waaronder 229 fietsers en 41 voetgangers. Door de snelheidslimiet te verlagen van 50 km/u naar 30 km/u, wordt de maximumsnelheid met 20% tot 30% verlaagd, aldus verkeersveiligheidsonderzoeksbureau SWOV.

Kabinetsinterventie moet de wetten wijzigen, zodat lagere snelheidslimieten kunnen worden opgelegd op hoofdwegen en de wettelijke verplichting om verkeersdrempels en ander verkeer op alle 30 km-wegen te reguleren, wordt opgeheven.

De nieuwe snelheidslimieten gaan in in 2023.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben we onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

READ  Nederlandse starlet Joshua Zirkzee heeft 'de aandacht getrokken' van West Ham

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel graag doen, Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.