april 23, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Borussia Dortmund verstikt door Ajax, Nederlandse reuzen staken de Bundesliga-kant over en scoorden vier

Borussia Dortmund geschokt door Ajax

• De Bundesliga-ploeg Borussia Dortmund werd dinsdagavond met 4-0 verslagen door Ajax.
  • Marco Reus scoorde een doelpunt met Daily Blind en Sebastian Holler
  • Een team met Erling Holland en Jude Bellingham kon een nederlaag niet voorkomen

Ajax versloeg Borussia Dortmund dinsdag met 4-0 om hun 100% record in de Champions League te behouden terwijl ze dichter bij één punt komen in de volgende ronde van het toernooi.

Het vroege eigen doelpunt van Marco Reus met een vrije trap van Dusan Thaddeus volgde op beslissende treffers van Daley Blind, de Braziliaanse vleugel Antony en Sebastian Holler. Ajax leidt Groep C met drie punten op ongeslagen Duits publiek.

De Nederlandse club schoof 11 minuten op in de uitverkochte clash in de Johan Groove-arena, die naar verwachting even competitief zou zijn, maar niets bleek.

Borussia Dortmund verbluft door Ajax toen Earling Holland Rco met 4-0 versloeg

Nederlandse giganten vieren fulltime met fans na genadeloze scene in Amsterdam

Doddick’s curling vrije trap leek op een doelbal, maar Dortmund hielp het net door de bovenkant van het hoofd van aanvoerder Reuse aan te raken, die zijn eigen doelpunt op zijn naam kreeg.

READ  Het Nederlandse voedsellogistieke bedrijf Müller overgenomen door het Duitse DACHSER: meer weten

Blinde linksbenige halfvolley vanaf de rand van het strafschopgebied verdubbelde de voorsprong in de 25e minuut, maar als Gregor Gobel er niet was geweest in het Dortmund-doel, had Ajax op voorsprong kunnen komen, hij deed enkele pittige reddingen.

Voormalig Manchester United-verdediger Daley Blind voegde een seconde toe na het eigen doelpunt van Marco Reyes

Voormalig West Ham-spits Sebastian Holler voegde een derde toe aan Anthony (rechts) voordat hij er vier van maakte.

Eerstejaars Anthony, die vorige week debuteerde in Brazilië, rolde het linkervoetschot naar rechts in de 57e minuut.

Holler tilde Blindus Cross gemakkelijk op voor het vierde doelpunt in de 72e minuut.

De twee teams ontmoeten elkaar op 3 november weer in Dortmund in hun volgende groepswedstrijd.