maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Badminton: Nederlands paar denkt dat vroege vogel de worm vangt

PETALING JAYA: Nederland is een krachtpatser in voetbal, hockey en wielrennen, maar ze willen niet achterblijven in badminton.

En hun top herendubbelkoppel Ruben Jille (foto) en Ties van der Lecq doen er alles aan om het verschil te maken.

De wereld nr. 30 hebben besloten een voorsprong te nemen door vroeg aan te komen voor de Malaysian Open van 10-15 januari in de Axiata Arena en begonnen gisteren aan hun eerste trainingssessie bij de Badminton Association of Malaysia (BAM).

Het is hun tweede trainingsstage in Maleisië en Jille gelooft dat de kwaliteitstraining hier hen veel goeds zal doen.

“We hebben hier in juni geoefend, tussen de Indonesia en Malaysia Opens. We hebben het hier erg naar ons zin”, aldus de 26-jarige Jille. “De training hier is een stuk beter dan thuis, vooral wat betreft de kwantiteit en kwaliteit van trainingspartners.

“In Nederland is er een kleine pool van spelers. We zijn het enige elite dubbelspel dat samenwerkt en traint met de junioren, dames en gemengd dubbel.

“De sessies zijn hier langer en we mogen sparren met de toppers in het herendubbel.”

Het Nederlandse paar opent hun campagne tegen de nummer 1 van de wereldranglijst. 17 Mark Lamsfuss-Marvin Seidel uit Duitsland en de wedstrijd kan alle kanten op.

Jille-Der Lecq moest diep graven om het Duitse paar 21-13, 16-21, 21-13 te verslaan in de SaarLorLux Open in 2020, maar ging ten onder in de strijd tegen Lamsfuss-Seidel 17-21, 12-21 in de Hylo van vorige maand Openen.

“We kennen ze goed, we hebben vaak tegen ze gespeeld. We hebben hun spel geanalyseerd. We denken er niet echt aan om te winnen, maar we zullen proberen zo goed mogelijk te spelen, zodat we blij zullen zijn als we het veld verlaten”, voegde hij eraan toe.

READ  Nederlandse starlet Joshua Zirkzee heeft 'de aandacht getrokken' van West Ham