september 23, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Controversiële WK-scheidsrechter Mateu Lahoz wordt herenigd met de Nederlandse sterren van Barcelona nadat hij door Frenkie De Jong en Lionel Messi ‘nutteloos’, ‘schandalig’ en ‘niet opgewassen’ werd genoemd

De veel bekritiseerde WK-scheidsrechter Mateu Lahoz zal zaterdag weer in actie komen tijdens een ongemakkelijke ontmoeting met het Nederlandse duo van Barcelona.

Lahoz heeft een derby gekregen terwijl Barcelona het opneemt tegen stadsrivaal Espanyol wanneer LaLiga weer van start gaat met een beroemde spraakmakende en intense clash.

Getty

Lahoz werd kaartgek in Qatar

En iedereen was boos

Getty

En iedereen was boos

En grote wedstrijden zijn niets nieuws voor de Spaanse official, wiens laatste wedstrijd snel uit de hand liep in Qatar.

Lahoz nam voor het laatst de leiding in de kwartfinales van het WK voor Argentinië’s shoot-out overwinning op Nederland, dat werd herinnerd als een van de wedstrijden van het toernooi.

De Nederlander maakte een verbluffende late comeback toen het leek alsof Argentinië met 2-0 voor kwam, met voormalig Burnley-speler Wout Weghorst die vervolgens een verbluffende brace in de wacht sleepte.

De wedstrijd zag echter een aantal vlampunten en gevechten, waarbij Lahoz maar liefst 19 gele kaarten uitdeelde, waaronder twee voor Inter Milan-rechtsback Denzel Dumfries – een record voor een WK-wedstrijd.

De Nederlanders bleven woedend achter op Lahoz, die alleen Leandro Paredes een gele kaart gaf voor het opstarten van een bal op hun bank vanaf korte afstand, wat leidde tot een gevecht op het veld.

Argentinië was ook kritisch, met Lionel Messi zei na de wedstrijd dat de official ‘er niet tegen opgewassen was’met zijn teamgenoten vooral geërgerd door intimidatie vanuit Nederland tijdens de shoot-out.

Messi woedend op Lahoz

Getty

Messi woedend op Lahoz

Die Dumfries een rode kaart bezorgde

AFP

Die Dumfries een rode kaart bezorgde


En voor twee spelers uit het uit de hand gelopen kwart, zal hun eerste wedstrijd die weer in actie komt opnieuw worden geleid door Lahoz.

Het Nederlandse duo Frenkie de Jong en Memphis Depay zullen in de rij staan ​​voor Barcelona in de derby, en eerstgenoemde was al bijzonder kritisch over de ref.

De Jong zei na zijn knock-out: “Zodra de reguliere speeltijd voorbij was, gingen ze allemaal naar hem toe. [Lahoz].

“Vanaf dat moment floot hij alleen voor Argentinië. [Jurrien] De schoen van Timber werd afgetrapt, maar hij liet het spel doorgaan en gaf hen een vrije trap.

De Jong zal het opnieuw moeten opnemen tegen de Spanjaard

Getty

De Jong zal het opnieuw moeten opnemen tegen de Spanjaard

“Lukas [de Jong] won een normaal kopduel, waarvoor hij op zijn fluit blies. Ze schoten een bal in onze dug-out en het kon hem niets schelen. Messi pakt de bal met zijn hand en hij laat hem gaan.

“Het was schandalig. Ik ken hem. Hij is een goede vent, normaal gesproken een goede scheidsrechter, maar wat hij in de verlenging liet zien, was schandalig. Hij was buiten alle redelijkheid.’

Als maatstaf voor de prestaties van Lahoz waren spelers uit Argentinië even kritisch.

“Ik wil niet over scheidsrechters praten, want later zullen ze je bestraffen”, zei Messi. “Maar mensen zagen wat er gebeurde.

“Ik denk dat de FIFA hiervoor moet zorgen, ze kan zo’n scheidsrechter niet inzetten voor een wedstrijd van zo’n omvang, van zo’n belang. De scheidsrechter kan niet anders dan de taak aan.”

Paredes trapte uit frustratie een bal in de Nederlandse dug-out, maar kwam weg met geel

Getty

Paredes trapte uit frustratie een bal in de Nederlandse dug-out, maar kwam weg met geel

Argentijnse doelman voegde Emi Martínez toe: “We gingen met 2-0 voor, we controleerden eigenlijk het spel en de scheidsrechter gaf alles aan hen.

“Ineens kregen ze een goede kopbal, een goede tik, die ik niet kon zien en toen draaide het ondersteboven.

“De scheids gaf ze alles. Hij gaf tien minuten [added time] zonder reden. Tien minuten!

“Hij gaf ze twee of drie keer vrije trappen buiten de zestien, hij wilde gewoon dat ze scoorden, dat is het eigenlijk.

“Dus hopelijk hebben we die scheidsrechter niet meer, want hij is nutteloos.”

talkSPORT INZET AANBIEDING VAN DE DAG

Ontvang tot £ 25 aan gratis weddenschappen + 25 gratis spins* – EIS HIER OP

18+ Alleen nieuwe klanten. Meld je aan, zet tot £ 25 (min. £ 10) in op geselecteerde evenementen met een quotering van 2.00+, in 7 dagen. Krijg tot £ 25 aan gratis weddenschappen op geselecteerde evenementen + 25 gratis spins op de D10S Maradona-slot. Bonussen verlopen over 7 dagen. Alleen kaartbetalingen. Algemene voorwaarden zijn van toepassing, zie hieronder. begambleaware.org | Gelieve verantwoord te gokken

ZIE ALL GRATIS INZET HIER

READ  Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden verplicht voor Nederlandse arbeidsovereenkomsten vanaf 1 augustus 2022