maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aftrap St. Patrick’s Day met een Guinness Dutch Baby

Afbeelding voor artikel getiteld Kick Off St.  Patrick's Day met een Guinness Dutch Baby

Foto: Brent Hofacker (Shutterstock)

Maart brengt veel dingen om te vieren –meer daglicht, opwarming van de aardether, Vrouwengeschiedenismaand, Pi-dag, blijkbaar is universiteitsbasketbal iets? Voor velen van ons is het de maand dat het weer mag begin je weekenduitstapjes en cocktails op het dak voor te stellen. 17 maart-St. Patrick’s Day — is Een van de eerste echte feestdagen van het jaar. Ongeacht de dag van de week waarop het valt, een homp Iers Sodabrood met rozijnen beboteren en het om 8 uur ’s ochtends wegspoelen met een Guinness lijkt precies goed.

Dit jaar zou ik je willen aanmoedigen om het sodabrood te bewaren voor het tweede ontbijt, want ik heb een gedurfd recept gemaakt waarmee je gegarandeerd op de goede weg begint (dat je dan langzaam voor de ander plaatst ).

De Guinness Dutch Baby is een leuk en visueel indrukwekkend ontbijt met een aantal heerlijk complementaire smaken. Als je niet bekend bent met een gewone Nederlandse Baby (ook wel een Duitse pannenkoek genoemd), het is bijna als de afstammeling van een Yorkshire pudding en een popover, maar de Ancestry DNA-resultaten kwamen terug met een 14% vla-overeenkomst. Geloof me: het is goed. Het beslag is eenvoudig en het gaat allemaal tegelijk in een gietijzeren koekenpan, dus in tegenstelling tot je gemiddelde pannenkoeken, hoef je niet één voor één in te schenken, nors omdraaiend terwijl de eerste koud en klam worden. Zodra het beslag de hoge ovenhitte bereikt, begint de magie – of beter gezegd, barst los. Plots beginnen de randen van de pan te puffen en te rimpelen, en 15 minuten later heb je een zeer spannende gezwollen pannenkoek in de vorm van een kom. Perfect om te vullen met slagroom, fruit of een flinke laag poedersuiker.

Het mooie van deze onconventionele baby is het bier. Niet alleen omdat het licht schandalig is, maar omdat stouts genuanceerde, complexe smaken vertonen, met tonen van chocolade, koffie en karamel. (Dus waarom bakken we er niet meer mee?) Terwijl sterke drank en likeuren een prikkel kunnen toevoegen aan sommige recepten, voegt bier een interessante smaak toe met minder pit. In dit recept vind je dat elke hap een zachte karamelsmaak heeft met een verleidelijke moutige afdronk. Hoewel je dit kunt garneren met een klodder slagroom of ahornsiroop, gaf ik eigenlijk de voorkeur aan mijn volgende drie plakjes met alleen poedersuiker.

Guinness Dutch Baby

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • ¾ kopje Guinness Extra Stout (of een andere stout of porter)
  • 2 eetlepels turbinado suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 1 kopje bloem voor alle doeleinden
  • 3 eetlepels ongezouten boter

Voeg in een blender of keukenmachine de eerste vijf ingrediënten in volgorde toe. Mix ongeveer 20 seconden en schraap eventueel vastzittend meel eraf. Mix nog 20 seconden, tot een gladde massa.

Rust, afgedekt, 20 minuten in de koelkast. Zet ondertussen een gietijzeren koekenpan in de oven en verwarm voor op 450.

Nadat je oven en pan ongeveer 20 minuten zijn voorverwarmd, haal je het beslag uit de koelkast, verwijder je het deksel en houd je een rubberen spatel klaar.

Voorzichtig haal de gloeiend hete koekenpan uit de oven. Voeg de boter toe aan de hete pan. Het zal onmiddellijk sputteren en beginnen te smelten. Geef de pan een beetje draai en zet hem 20-30 seconden terug in de oven. Je wilt dat de boter heet en bruin is, maar niet brandend. Haal met ovenwanten de pan uit de oven en giet al het beslag erin, schraap de laatste restjes eruit met de rubberen spatel.

Zet de pan onmiddellijk terug in de oven gedurende 15 minuten of tot hij behoorlijk gezwollen is en de bovenranden bruin zijn. Top met een zware bestuiving van poedersuiker.

READ  Philips neemt afscheid van CEO te midden van massale terugroepactie